SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Balkanlar'dan soğuk hava geliyor

Balkanlar'dan soğuk hava geliyor

13 Nisan 2020 Pazartesi - 15:06




Hava sıcaklıkları çarşamba günü ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, perşembe günü ise kuzey ve iç bölgelerinde 6 ila 12 derece azalacak. Yurdun büyük bölümünde sağanaklara neden olacak bu sistemin cuma günü ülkeyi terk etmesi bekleniyor





Türkiye'nin, yarın akşam saatlerinden sonra Balkanlar  üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Türkiye halen  yüksek basınç merkezinin etkisinde bulunurken, ülke genelinde havalar genellikle  yağışsız ve açık az bulutlu olarak geçiyor. Hava sıcaklıkları ise uzun yıllar  ortalamaları civarında seyrediyor.
Ancak yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre, ülke  yarın akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek alçak basınç  merkezi ve buna bağlı cephe sistemlerinin etkisi altına girecek.
 
Cuma günü ülkeyi terk edecek

Yarın akşam saatlerinden sonra Trakya'da başlayacak yağmur ve  sağanağın, 15 Nisan Çarşamba günü Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri  ile İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Bu  sağanakların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ile İstanbul'un Avrupa  yakasında kuvvetli olması tahmin ediliyor. 16 Nisan Perşembe günü yurdun büyük  bir bölümünde sağanaklara neden olacak bu sistemin cuma günü ülkeyi terk etmesi  öngörülüyor.
 
Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava  sıcaklıklarının, çarşamba günü ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, perşembe günü ise  kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede olmak üzere (6 ila 12 derece)  azalması ve mevsim normalleri altına düşmesi bekleniyor. Ancak sıcaklıkların,  cuma gününden itibaren hafta sonunda tekrar yükseleceği tahmin ediliyor.
 
Rüzgarın da bu hafta boyunca ülke genelinde hafif, ara sıra orta  kuvvette esmesi beklenirken, Marmara bölgesinde yarın güneybatı yönlerden  (lodos), çarşamba günü ise kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli olarak eseceği  öngörülüyor.
 
Üç büyük ilde durum

Duyuruda, üç büyük kente ilişkin hava durumu bilgisi de yer aldı. Buna  göre, Ankara'da bugün ve yarın yağış beklenmiyor, havanın az bulutlu ve açık  olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba günü akşam ile perşembe günü sabah saatleri  arasında sağanak geçişi olacağı ve hava sıcaklıklarının yağışla birlikte azalması  bekleniyor. Cuma günü ve hafta sonu yağış beklenmiyor ve hava sıcaklıklarının  tekrar yükselmesi öngörülüyor.
 
İstanbul'da bugün ve yarın yağış beklenmiyor. Çarşamba günü ilk  saatlerden itibaren yağmur ve sağanak öngörülüyor. Yağışların Avrupa yakasında  yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da perşembe gününden itibaren  ve hafta sonunda yağış beklenmiyor. Bu hafta başı 18-20 derece civarında  seyredecek günün en yüksek hava sıcaklığının, çarşamba günü 8 dereceye kadar  düşeceği tahmin ediliyor. Cuma günü ve hafta sonu ise sıcaklıkların tekrar  yükselmesi bekleniyor. İstanbul'da rüzgarın yarın güneybatı yönünden (lodos),  çarşamba günü ise kuzeydoğu yönünden (poyraz) zaman zaman kuvvetli olarak eseceği  öngörülüyor.
 
İzmir'de bugün ve yarın yağış beklenmiyor, çarşamba ve perşembe  gününün ilk saatlerinde sağanak geçişleri öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının  perşembe günü biraz azalacağı ancak cuma gününden itibaren tekrar yükseleceği  tahmin ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap