Dünya Kupası 2026
A+ A-
Yorum
10

Alaçam Dürtmen Yaylası'nda çilek hasadı başladı: Yayla çileği aromasıyla dikkat çekiyor

Yayın Tarihi: 24.06.2026 - 09:43
Samsun'un Alaçam ilçesindeki bin metre rakımlı Dürtmen Yaylası'nda çilek hasadı başladı.
Kaynak:İHA

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın destekleriyle üretimi artırılan yayla çileği, kendine özgü aroması ve kalitesiyle üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Bin metre rakımda hasat heyecanı yaşandı

Samsun'un Alaçam ilçesinde bulunan Dürtmen Yaylası'nda düzenlenen çilek hasadı etkinliğiyle üreticiler sezonun ilk ürünlerini topladı. Yaklaşık bin metre rakımda yetiştirilen yayla çileğinin, bölgenin iklimi ve verimli toprak yapısı sayesinde kendine özgü aroma ve lezzet kazandığı belirtildi.

Desteklerle üretim alanı 130 dekara ulaştı

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sağladığı destekler sayesinde Dürtmen Yaylası'nda çilek üretim alanları genişletildi. Bölgede yaklaşık 130 dekar alanda üretim yapıldığı belirtilirken, yayla çileğinin Samsun'un önemli tarımsal ürünlerinden biri haline gelmeye başladığı ifade edildi.

Üreticiler aroması ve kalitesine dikkat çekti

Üreticiler, yüksek rakımın çileğin tat, koku ve kalite özelliklerini olumlu yönde etkilediğini belirterek, yayla çileğinin tüketicilerden yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Kendine has aromasıyla öne çıkan Dürtmen Yaylası çileğinin hem üreticilere ekonomik katkı sağladığı hem de bölge tarımına değer kattığı vurgulandı.

Etiketler