🌙 2026 Ramazan İmsakiyesi – Trabzon

İftara Kalan Süre
Yükleniyor...
Ramazan’a Özel İçerikler →
Kaynak:İHA

Trabzon’da Tamir Edilen Cihazlar Depolarda Unutuluyor

Yayın Tarihi: 26.02.2026 - 11:14
Trabzon’daki beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri servislerinde tamir edilen cihazlar, yüksek maliyet ve unutkanlık nedeniyle depolarda birikiyor.

Trabzon’daki elektrikli ev aletleri ve beyaz eşya servislerinde tamir edilen cihazlar, yüksek maliyet ve kullanıcı unutkanlığı nedeniyle depolarda bekletiliyor. Teknik servis yetkilileri, vatandaşları cihazlarını zamanında almaları konusunda uyardı.

Tamir Ücretleri 300 TL’den 7.500 TL’ye Çıkıyor

Trabzon’daki teknik servislerde cihaz tamiri maliyetleri, ürünün türüne göre 300 TL’den 7 bin 500 TL’ye kadar değişiyor. Servis sahipleri, özellikle pahalı cihazların tamirinin ardından müşterilerin gelmemesi ve cihazı unutmalarının sıkça yaşandığını belirtiyor.

Teknik Servisi Sahibi Bahtiyar Alemdar, "Depomuzda artık koyacak yer kalmadı. Tamir edilip 1,5 yıldır bekleyen cihazlar mevcut. Müşteriler ‘Geleceğim’ diyor ama gelinmiyor, biz arada kalıyoruz" dedi.

Cihaz Arızalarının Yüzde 90’ı Kullanıcı Hatası

Alemdar, servislerine getirilen cihazların yüzde 90’ının kullanıcı hatasından kaynaklandığını söyledi. Özellikle çamaşır makinelerinde sık görülen hatalara dikkat çekti:

"Makinenin kapasitesini aşan yorgan, battaniye gibi yükler, motorun ekstra enerji harcamasına ve zamanla arızalanmasına yol açıyor. Bu tür durumlar garanti kapsamına girmez", dedi.

Elektrikli ev aletleri ve beyaz eşyalarda kullanıcı hatalarının ciddi maliyetler oluşturduğunu belirten Alemdar, vatandaşları cihaz kullanımına özen göstermeleri konusunda uyardı.

Unutulan Cihazlar Servisleri Zorluyor

Tamir edilen cihazların bazen müşteriler tarafından alınmadığını vurgulayan Alemdar, süreçle ilgili şunları aktardı:

"Cihaz tamir edilip müşteriye haber veriliyor. Ancak birçok kişi gelip teslim almıyor. Bazen 1-1,5 yıl bekleyen cihazlar oluyor. Depomuz doldu, yer kalmadı. Özellikle çamaşır makineleri ve elektrikli ev aletleri unutuluyor. Vatandaşların cihazlarını en kısa sürede teslim almasını istiyoruz"

Servis çalışanları Ayşenur Alemdar da, "Cihazını yaptıran da unutuyor, yaptırmayan da. Uzun süre alınmayan cihazları hurdaya ayırmak ya da çöpe atmak zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Servislerden Çağrı: Cihazlarınızı Zamanında Alın

Trabzon’daki teknik servisler, yüksek maliyetli cihazların unutulmasının hem ekonomik kayıplara hem de depolarda alan sıkıntısına yol açtığını belirterek vatandaşları uyardı. Özellikle pahalı cihazların tamir sonrası zamanında alınması, hem müşteri hem servis için kritik önemde.

 
 
Etiketler