ÇAYKUR Cam Şişe Suyu Satışa Sundu! Bardak ve Pet Şişe Su Yolda
Yayın Tarihi: 26.02.2026 - 10:18
ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, cam şişe su satışlarının başladığını, bardak ve pet şişe suyun yakında çıkacağını açıkladı.
ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, cam şişe su satışlarının başladığını duyurdu. Damacana suyun ardından bardak ve pet şişe su üretiminin de kısa sürede başlayacağını belirten Alim, ürünlerin yurt içi ve yurt dışında satışa sunulacağını açıkladı.
ÇAYKUR’dan Su Sektöründe Yeni Hamle
Artvin’in Arhavi ilçesinde değerlendirmelerde bulunan Yusuf Ziya Alim, kurumun ürün yelpazesini genişletmeye devam ettiğini söyledi. 2025 yılında damacana suyu piyasaya sunduklarını hatırlatan Alim, cam şişe suyun da satışa çıktığını belirtti.
Alim, bardak su ve pet şişe su üretiminin de kısa zaman içinde tamamlanacağını, bu ürünlerin Türkiye genelinde ve yurt dışında pazarlanacağını ifade etti. Bu adımın, ÇAYKUR’un içecek sektöründeki varlığını güçlendireceğini vurguladı.
Arhavi’de Yeni Fabrika Planı
Artvin’in Arhavi ilçesinde Kavak mevkiinde bulunan 105 dekarlık alanın hâlihazırda çay depolama için kullanıldığını kaydeden Alim, ilçe merkezindeki fabrikanın bu alana taşınmasının planlandığını açıkladı.
Bu taşınma ile kapasite artışının sağlanacağını belirten Alim, ilçe merkezindeki gürültü ve toz gibi olumsuzlukların da ortadan kalkacağını söyledi. Projenin Arhavi için farklı bir üretim modelinin kapısını aralayacağını dile getirdi.
Çayda Rekolte Beklentisi 1,3 – 1,45 Milyon Ton
Çay hasadı ve bölgesel dağılıma ilişkin de bilgi veren Alim, üretimin yüzde 67’sinin Rize’de, yüzde 19’unun Trabzon’da, yüzde 12’sinin Artvin’de, yüzde 2’sinin ise Ordu ve Giresun’da gerçekleştiğini aktardı.
Yıllık yaş çay rekoltesinin 1 milyon 300 bin ton ile 1 milyon 450 bin ton arasında değiştiğini belirten Alim, geçen yıl sadece Artvin bölgesinden 105 bin ton yaş çay alımı yapıldığını ifade etti.
ÇAYKUR’un hem çay hem de içme suyu alanındaki yatırımlarının, bölge ekonomisine katkı sağlaması ve ihracat potansiyelini artırması hedefleniyor.