SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Eğitime katkımız devam edecek

Eğitime katkımız devam edecek

27 Aralık 2015 Pazar - 10:40




İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı’ndan eğitime destek. Hopa ilçesinde bir laboratuvar, bir de özel sınıf açan vakfın başkanı Hakan Bekar, "Eğitime kat





 Artvinliler Hizmet Vakfı, Artvin’e yaptığı birçok hizmete bir yenisini daha ekledi. Hopa ilçesinde 24 Ağustos günü yaşanan sel felaketinde büyük zarar gören Hopa Atatürk Ortaokulu’na bir Mekateknik Laboratuvarı açıldı, 14 Mart İlkokulu’na özel sınıf donatımı gerçekleştirildi. Açılış törenine Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Nedim Cihan, Başkan Yardımcısı Ahmet İskender, Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek, İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Hakan Bekâr, Başkan Yardımcısı Akın Varan, yönetim kurulu üyesi Ferhan Çelik, okul müdürleri, okul aile birliği başkanı ve yönetim kurulu ile öğretmenler katıldı.

EĞİTİME KATKI

Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, açılışta yaptığı konuşmada, “Okulları düzeltmek, eğitime katkı sağlamak çok önemlidir. Gelecek nesilleri iyi bir şekilde yetiştirmek, kaliteli nesilleri yetiştirmek için onlara zemin hazırlamak da çok önemlidir. Bu kervana Artvin Hizmet Vakfı da katıldı. Ben huzurlarınızda Vakıf Başkanı ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da yardımları devam edecektir” dedi.

HOPA'DA YAŞANAN SEL

İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Hakan Bekar da konuşmasında 1993 yılından beri vakıf olarak Artvin’e birçok alanda yaptıkları hizmet ve yardımlara bir yenisini Hopa ilçesinde eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

21_33

Down sendromlu çocuklar için özel sınıf yaptırdık

İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Hakan Bekar, yaklaşık 3-4 ay önce Hopa’da yaşanan sel felaketi dolayısıyla daha önce yapmış oldukları birtakım ayni yardımların devamında Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’la yaptıkları istişare neticesinde eğitime katkı yönünde karar aldıklarını söyledi. Kendilerinden Atatürk Ortaokulu’nun laboratuvarı ve 14 Mart İlkokulu’nda Down sendromlu çocuklar için özel sınıf yapılması istendiğini ifade eden Bekar, “Biz de vakıf olarak bunların masraflarını üstlendik” derken, bölgede bulunan engelli vatandaşlara bir takım destekler sunmak için yanlarında akülü ve manuel engelli sandalyeleri getirdiklerini anlattı.

Hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecek

“Artvin’de uzun bir süredir planladığımız eğitim çalışması ile ilgi projeleri paylaşmak için buradayız” diyen Bekar, şunları söyledi: “Yaklaşık 20 bin ilköğretim öğrencisine; On-Line sistemde, vakfımızın sitesi üzerinden kurduğumuz eğitim portalından 20 bin öğrenci ve öğretmenin faydalanması için bir çalışma yaptık. Bunun bütün çalışmasının maddi ve teknik donanımını bitirdik. Burada kurumlarla çalışacağız. Vali Beyle de görüşüp, projemizi anlatacağız, hizmetimizi sunacağız. Bundan sonra da birlikte çalışacağız.” Eğitimin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Bekar, “Üniversite talebelerine vakıf olarak 10 yıldan beri burs veriyoruz. Ancak ilkokul talebelerine de destek olma ihtiyacını hissettik. Bunu yetkililerle de paylaşıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından mekateknik laboratuvarının açılışı yapıldı. Hopa Atatürk Ortaokulu’ndaki laboratuvarın açılışından sonra 14 Mart İlkokulu’na gidilerek Down sendromlu çocuklar için hazırlanan özel sınıfın açılışı yapıldı. Burada minik çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

■ Turan ŞENTÜRK


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap