SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Yerli otomobilde yol haritası

Yerli otomobilde yol haritası

14 Şubat 2017 Salı - 15:34








Bilim, Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Özlü "Şu anda görüştüğümüz birkaç sanayicimiz var. Onlarla beraber  çalışıyoruz. Birbiriyle anlaşan sanayicilerimizin oluşturacakları yeni bir  şirket, yapı, konsorsiyumla devam edeceğiz. TÜBİTAK'ın bugüne kadar yaptığı  çalışmaları bu konsorsiyuma vereceğiz, konsorsiyum bunları değerlendirecek" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli  marka otomobil konusunda iş modelinde dönüşüme gidildiğini belirterek, "Şu anda  görüştüğümüz birkaç sanayicimiz var. Onlarla beraber çalışıyoruz. Birbiriyle  anlaşan sanayicilerimizin oluşturacakları yeni bir şirket, yapı, konsorsiyumla  devam edeceğiz." dedi.

Özlü, araba tasarımına büyük ilgi duyan 13 yaşındaki otistik Mesut  Uygun'u makamında kabul etti.

Basın mensuplarının yerli otomobil konusundaki sorularını yanıtlayan  Özlü, yerli marka otomobil çalışmalarının iyi gittiğini söyledi.

TÜBİTAK'ın bu konuda bugüne kadar çeşitli çalışmalar yaptığına işaret  eden Özlü, şunları kaydetti:


"İş modeli konusunda bir çalışma yaptık, bir dönüşüm söz konusu. Özel  sektörün önde olduğu, devletin destek verdiği bir modelle devam edeceğiz. Şu anda  görüştüğümüz birkaç sanayicimiz var. Onlarla beraber çalışıyoruz. Birbiriyle  anlaşan sanayicilerimizin oluşturacakları yeni bir şirket, yapı, konsorsiyumla  devam edeceğiz. TÜBİTAK'ın bugüne kadar yaptığı çalışmaları bu konsorsiyuma  vereceğiz, konsorsiyum bunları değerlendirecek.

Otomobil yapmak ticari ağırlığı daha fazla bir husus, teknolojiden  ziyade ticari bir konu. Yüzde 20 teknoloji ise yüzde 80 ticari bir konu.  Dolayısıyla ticaretin, ticari işletmelerin önde olduğu bir modelle devam  edeceğiz. İnşallah ilk modelimiz elektrikli olacak. Hedefimiz de 2019'a taksi  modelini yetiştirmek olacak."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap