SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Xiaomi akıllı telefonunda kısmi ekran görüntüsü özelliği nasıl açılır?

Xiaomi akıllı telefonunda kısmi ekran görüntüsü özelliği nasıl açılır?

21 Şubat 2022 Pazartesi - 15:50




Xiaomi akıllı telefonların bazı modellerinde kısmı ekran görüntüsü alınabiliyor.





MIUI ile uğraşarak, Xiaomi akıllı telefonlarla kısmi ekran görüntüsü modunu etkinleştirmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Bu özellik Xiaomi arayüzüne entegre edilmiş bir fonksiyon olsa bile, eksik veya bazı cihazlarda bunu ayarlarda görmek mümkün değil.

Tam da bu nedenle, bu çok kullanışlı özelliğin kilidini açmak için size hızlı (ve modlamasız) bir yöntemi teknolojioku.com olarak göstermeye karar verdik. Ekranın tamamı yerine sınırlı bir bölümünün ekran görüntüsünü almak istemeniz en az bir kez mutlaka başınıza gelmiştir. Kısmi ekran görüntüsü seçeneği, ekran görüntüsünün şeklini ve boyutunu manuel olarak seçebilmek için bu konuda kullanışlı bir özellik.

Dilerseniz bu güzel özelliği açıkladıktan sonra hemen uygulamaya geçelim; 

Xiaomi akıllı telefonlarda kısmi ekran görüntülerini etkinleştirme

Xiaomi akıllı telefonlarda görünmeyen kısmi ekran görüntüsü ayarını etkinleştirmek için öncelikle Google Play Store'dan SetEdit uygulamasını indirmelisiniz. İndirdikten sonra, işlemlere nasıl devam edeceğiniz aşağıda detaylıca açıklanmıştır:


  • SetEdit uygulamasını açın

  • En üstteki "+" Yeni ayar ekle'ye tıklayın.

  • Şu komutu yazın: three_gesture_long_press ve Değişiklikleri kaydet'e tıklayın.

  • Aşağıdaki komutu yazın: parsiyel_screen_shot ve Değişiklikleri kaydet'e tıklayın.

  • Bu girişin eklendiğini listeden kontrol edin (T harfini kontrol edin)


Her şeyi doğru yaptıysanız, Ayarlar/Ek ayarlar/Hareket kısayolları/Kısmi ekran görüntüsü'ne gidin ve mevcut özelliği etkinleştirin.

Bunu yaparak, Xiaomi akıllı telefonunuzda kısmi ekran görüntülerini etkinleştirmek için ekranı üç parmağınızla basılı tutun. Özel kullanıcı arayüzü kare/dikdörtgen, yuvarlak ve özelleştirilmiş şekiller arasında seçim yaparak ekran görüntüsünü almak istediğiniz yeri parmağınızla çizmeniz yeterli. (tercih ettiğiniz şekli parmağınızla çizmeniz yeterlidir).

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap