SON DAKİKA


Foto Galeri > Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

12 Aralık 2023 Salı - 11:22

Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

1 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

Siber suçlular dijital dünyanın gölgelerinde yaşıyor olabilirler, ancak profesyonel bir hacker akıllı telefonunuzda gizlendiklerine dair işaretleri paylaştı.

2 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

'Beyaz şapkalı' hacker Laura Kankaala etik olmak üzere eğitildi ancak ortalama bir insanın güvende kalmasına yardımcı olmak için kötü niyetli teknikler kullanıyor.

3 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

Aşırı ısınan bir cihazın veya ekrandaki rastgele yeşil ışığın birinin sizi izlediği anlamına gelebileceğini söyledi. Diğer işaretler arasında dikkat edilmesi gereken belirli e-postalar ve telefon görüşmeleri yer alır.

4 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

Kankaala, Finlandiyalı 'beyaz şapkalı' (kriminal 'siyah şapkalıların' aksine) hack kolektifi KyberVPK'ya liderlik ediyor ve akıllı ev cihazlarından arabalara kadar her şeyi hacklediği bir TV dizisinde yer aldı.

5 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

'Etik bir hacker olarak, telefonunuzun içinde birinin olduğunu bilirsiniz çünkü size söyler ve erişimimi kaldırmanıza yardımcı olurum' dedi.

6 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

EKRANDAKİ GÜVENLİK NOKTASINA DİKKAT EDİN Kankaala, Android ekranında yeşil bir nokta veya iPhone'da turuncu bir nokta görürseniz, bunun saldırıya uğradığınıza veya birinin telefonunuza tehlikeli bir uygulama yüklediğine dair bir uyarı işareti olabileceğini söyledi.

7 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

Bu uyarı noktalarının cihazın mikrofonu veya kamerası kullanımdayken ortaya çıktığını ve bir telefonun insanları gözetlemek için kötü amaçlı bir yazılım çalıştırdığına dair bir uyarı işareti olabileceğini söyledi.

8 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

Kankaala, "Kötü amaçlı yazılımlar mikrofonunuzla ses kaydı yapabilir, mesajlarınızı okuyabilir veya konumunuzu takip edebilirSiber suçlular bunun gibi kötü amaçlı yazılımlar kullanabilir ya da tacizci yazılımlar şeklinde tanıdığınız kötü niyetli bir kişiyi bile kullanabilir." dedi.

9 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

Kankaala, uygulamalarınızı gözden geçirmenin ve bilinmeyenleri silmenin yardımcı olabileceğini veya telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamayı veya bir virüs tarama uygulaması çalıştırmayı deneyebileceğinizi öneriyor.

10 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

iPhone'da, telefonun Denetim Merkezi'ne girip en üstteki nokta simgesini inceleyerek hangi uygulamalarınızın kamera veya mikrofonu kullandığını kontrol edebilirsiniz.

11 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

Bu, hangi uygulamaların mikrofonunuzu, kameranızı veya konumunuzu kullandığını göstermelidir. Ayrıca Ayarlar'a girip Uygulama Gizlilik Raporu'nu açarak hangi uygulamaların hassas 'izinlerinizi' ne zaman kullandığına dair çalışan bir günlük görebilirsiniz.

12 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

TELEFONUNUZ ISINIYOR Kankalaa, telefonun ısınmasının kötü amaçlı yazılım yüklendiğine dair bir uyarı işareti olabileceğini söyledi.

13 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

"Sürekli konum paylaşımı etkinleştirildiğinde, telefonunuzun şarjı muhtemelen açıklanamaz bir şekilde hızla bitecek ve telefonunuzun ısındığını hissedeceksiniz" diye devam etti.

14 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

"Telefonunuza yüklediğinizi hatırlamadığınız ya da resmi uygulama mağazası dışında yanlışlıkla indirmiş olabileceğiniz tuhaf görünümlü uygulamalar bulabilirsiniz. Örneğin, birisi size bir uygulamayı indirmenizi isteyen bir kısa mesaj gönderir.

15 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

Bazen bu uygulamalar kendilerini kamufle etmeye çalışır ve uygulama adını telefon ayarlarına benzeyen bir şeyle veya yasal olabileceklerini hissettiren herhangi bir şeyle değiştirir. Bu uygulamaları doğrudan silmek de imkansız olmasa bile zor olabilir."

16 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

SOSYAL MEDYA UYGULAMALARINDAN E-POSTA ALIYORSUNUZ Bankanızdan veya sosyal medya uygulamalarınızdan şifrenizi değiştirmek isteyip istemediğinizi soran e-postalar almaya başlarsanız, bu kimlik bilgilerinizin çalındığının bir işareti olabilir. Suçlular bunu, kurbanların sahte bir web sitesini ziyaret etmeye ikna edildiği oltalama saldırıları yoluyla yapabilirler.

17 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

KANKALAA, HIZLI HAREKET ETMENİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU BELİRTİYOR "Saldırganın telefonunuzu mutlaka arka kapıdan kapatmış olması gerekmiyor - kritik e-posta veya iCloud kimlik bilgileriniz gibi çevrimiçi hizmetlerinize, hatta ağırlıklı olarak telefonunuz üzerinden kullandığınız sosyal medya uygulamalarına erişiminizi çalmış olabilirler.

18 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

Suç işleme niyetinde olan birinin kimlik bilgilerinizi çalması durumunda, şifrenizi değiştirdikten sonra hizmetlerinize erişim engellendiğinde muhtemelen bunu fark edeceksiniz." dedi.

19 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!

20 / 21 Uzman hacker uyardı: Eğer bu işaretler varsa büyük bir tehlikedesiniz!





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap