SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Twitter, Threads'a dava açıyor: Musk'ın avukatı Zuckerberg'e mektup yazdı

Twitter, Threads'a dava açıyor: Musk'ın avukatı Zuckerberg'e mektup yazdı

07 Temmuz 2023 Cuma - 09:36




Twitter'in, metin tabanlı yeni sosyal medya platformu Threads nedeniyle Meta'ya karşı yasal işlem başlatma uyarısında bulunduğu bildirildi.





Twitter, metin tabanlı yeni sosyal medya platformu Threads nedeniyle Meta'ya karşı yasal işlem başlatma uyarısı yaptı.

Twitter'in avukatı Alex Spiro, Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'e mektup göndererek; Meta'nın Twitter'in ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyetini sistematik, kasıtlı ve yasa dışı bir şekilde kötüye kullandığına dair ciddi endişe duyulduğunu aktardı.

Meta'nın geçen yıl eski Twitter çalışanını işe aldığına belirten Spiro, şirketin kasıtlı olarak bu çalışanları "taklit" Threads uygulamasını geliştirmeleri için görevlendirdiğini ileri sürdü.

Spiro mektubunda, "Twitter, fikri mülkiyet haklarını sıkı bir şekilde uygulama niyetinde ve Meta'nın Twitter'in her ticari sırrını veya son derecede gizli bilgilerini kullanmayı durdurması için acil adımlar atmasını talep ediyor." dedi.

Twitter'in avukatı, sosyal medya şirketinin, fikri mülkiyetinin Meta tarafından daha fazla kullanılmasını önlemek için daha fazla bildirimde bulunmaksızın hem hukuki yollara hem de ihtiyati tedbire başvurma hakkı dahil ancak bunlarla da sınırlı olmamak üzere tüm haklarını saklı tuttuğunu kaydetti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap