SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Twitter, Microsoft'u verileri kötüye kullanmakla suçladı

Twitter, Microsoft'u verileri kötüye kullanmakla suçladı

21 Mayıs 2023 Pazar - 14:57




Sosyal medya platformu Twitter, Microsoft'u verilerini izinsiz kullanmakla suçladı ve yetkililerle iletişime geçti.





Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın avukatı Alex Spiro, Microsoft'un Twitter'ın veri tabanından bilgi çekerek ihlal yaptığını açıkladı ve bu ihlalleri anlatan mektubu Microsoft'a gönderdi.

Microsoft CEO'su Satya Nadella ve şirketin yönetim kuruluna gönderdiği mektupta; Microsoft'un Twitter ile yaptığı anlaşmada, aşırı veya kötüye kullanımın yasaklandığını belirten Spiro, bu sınırlamalara rağmen Microsoft'un yalnızca 2022'de 26 milyardan fazla Twitter paylaşımını izinsiz kullandığını söyledi.

Twitter bilgilendirilmedi

Spiro, Microsoft'un verileri kullanma amacı hakkında Twitter'ı bilgilendirmesi gerektiği halde veri tabanından bilgi alan 8 uygulama programlama arayüzünün (API) 6'sında bunu yapmadığını aktardı.

Nisan itibarıyla Microsoft'un Twitter API'sini kullanan en az beş ürünü olduğunu belirten Spiro, "Microsoft, Twitter'ın API'lerine ve içeriğine sürekli erişim için ücret ödemeyi reddetti." ifadesini kullandı.


Microsoft Sözcüsü Frank Shaw, Microsoft'un mektupta yer alan soruları inceleyeceğini ve ardından uygun şekilde cevap vereceğini açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap