SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Twitter’dan 7 milyon dolarlık sus payı

Twitter’dan 7 milyon dolarlık sus payı

10 Eylül 2022 Cumartesi - 16:52




Twitter’ın Musk anlaşmasını zora sokabilecek isimlerden Peiter Zatko’yla anlaştığı ortaya çıktı.





Şirket ocak ayında işten çıkartılan Zatko’ya kayıpları nedeniyle 7 milyon dolar ödeyecek. Eski güvenlik şefi Zatko, Musk’ın davasında tanık olarak dinlenecek. Mikroblogging sitesi Twitter, Elon Musk’la davasını zora sokacak bir sızıntıyı tıkadı.

Şirket, ocak ayında kovduğu eski güvenlik şefi Peiter Zatko’ya bir servet ödedi. Basına yansıyan bilgilere göre Zatko’yla yapılan anlaşmada 7 milyon dolar tazminat verilecek.

Peiter Zatko, denetleyici kurumlara şikayet mektubu göndermişti. Milyarder girişimci Elon Musk, bot hesapların fazlalılığı gerekçesiyle Twitter’ı almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu. Twitter yönetim kurulu ise 44 milyar dolarlık bu anlaşmanın gerçekleştirilmesi için mahkeme yolunu tutmuştu.

Eski güvenlik şefi Peiter Zatko’nun iddiaları Musk cephesinde artı olarak yazılmıştı. Ancak imzalanan tazminat anlaşmasına göre Peiter Zatko, Twitter’daki çalıştığı süreye ilişkin konuşma yapamayacak. Zatko sadece mahkeme onu çağırırsa Twitter hakkında konuşabilecek.

Peiter Zatko, salı günü kongre önünde şahitlik yapacak. Twitter yönetim kurulunun aynı gün Musk’a satışı onaylaması bekleniyor. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap