SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Tüm Android ve iOS cihazları bekleyen tehlike!

Tüm Android ve iOS cihazları bekleyen tehlike!

19 Kasım 2019 Salı - 14:39




WhatsApp kullanıcılarına büyük uyarı yapıldı. Android ve iOS cihazların tamamını etkisi altına alabilen güvenlik açığı sayesinde kötü niyetli kişiler, WhatsApp kullanıcılarının telefonu dahil tüm kişisel bilgilerine kolaylıkla ulaşabiliyor. Ayrıca 'CVE-2019-11931' adındaki açık sayesinde hackerlar cihazları uzaktan kontrol edebilme yeteneğine de kavuşuyor.





WhatsApp, oldukça tehlikeli bir güvenlik açığı ile daha çalkalanıyor.  'CVE-2019-11931' olarak adlandırılan güvenlik açığı kullanıcıları tüm kişisel bilgilerini ve telefon numarasını tehlikeye atıyor. 

WHATSAPP GÜVENLİK AÇIĞI İLE ÇALKALANIYOR: KİŞİSEL BİLGİLERİNİZ ÇALINABİLİR!

Popüler mesajlaşma devi WhatsApp'ta keşfedilen güvenlik açığı tüm kullanıcıların telefon numaraları da dahil olmak üzere tüm kişisel bilgilerini tehlikeye atıyor. kötü niyetli kişiler gönderdikleri MP4 formatındaki bir video ile WhatsApp kullanıcılarının kişisel bilgilerine kolaylıkla ulaşabiliyor. 

Ayrıca tespit edilen açık sayesinde bellek taşırma yöntemi kullanılarak uygulamanın çökmesi sağlanıyor. 

ANDROİD VE iOS CİHAZLARIN TAMAMAMI TEHLİKEDE!


WhatsApp'ta keşfedilen 'CVE-2019-11931' adındaki güvenlik açığı hem Android hemde iOS cihazları etkiliyor. güvenlik açığından içeri sızan kötü niyetli hackerlar kullanıcıların cihazlarını uzaktan yönetebiliyor. Ayrıca mesajlaşma devinin ücretli versiyonu WhatsApp Business'da aynı tehlike altında. Yetkililer ise güvenlik açığından kurtulmak için acil güncelleştirme yapmaları konusunda uyarıda bulundu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap