SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Telefonunuzda sıkıntı çekmeyin

Telefonunuzda sıkıntı çekmeyin

25 Haziran 2016 Cumartesi - 12:32




Akıllı telefonunuzun yetersiz hafıza sıkıntısını sizlere söyleyeceğimiz 7 basit yöntemle giderebilirsiniz.





Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük problemlerinden biri de 'yetersiz hafıza' sıkıntısıdır. Telefonumuzun hafızası 128 GB de olsa ne yapıp edip o hafızayı 5 MB boşluk kalacak kadar doldurabiliyoruz.  Fakat umutsuzluğa kapılmak  yerine yapabileceğiniz bazı işlemler, telefonlarınızın hafızasını arttırmaya yardımcı olabilir. Biz de bu işlemlerden bazılarını sizlerle paylaşalım istedik.

MEDYA DOSYALARINIZI TEMİZLEYİN

‘Dur bu olmadı, ay bu kötü çıktı’ deyip çektiğimiz onlarca fotoğrafın ardından bir tanesini kullanırız fakat diğerlerini silmeyi genellikle unuturuz. Dolayısıyla çektiğiniz tüm fotoğrafları gözden geçirip kullanmadığınız ya da bir hatıra değeri olmayan fotoğrafları silmenizi tavsiye ederiz. Özellikle de cihazınız yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekiyorsa, bu işlem telefonunuzun hafızasına belirgin şekilde arttıracaktır.

MEDYALARI YEDEKLEYİN

Silmek istemediğiniz fakat telefonunuzda da durmasını istemediğiniz fotoğraf ya da videoları bulut depolama servisleriyle yedekleyebilirsiniz. Böylelikle internete eriştiğiniz her ortamda bu belgelere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


KULLANMADIĞINIZ UYGULAMALRI SİLİN

Daha önce denemek amacıyla indirdiğiniz ya da indirdikten sonra beğenmeyip bir daha kullanmadığınız uygulamaları silmek, telefonunuz için yapacağınız en başarılı işlemlerden bir tanesi olacak. Eğer bununla teker teker uğraşmak istemiyorsanız, HTC’nin bu konu hakkında geliştirdiği HTC Boost uygulamasını indirmenizi tavsiye ederim.

ONLİNE MÜZİK SERVİSLERİNİ KULLANIN

Artık telefonlarda mp3 depolama devri bitti. Bunun yerine ücretli ya da ücretsiz olarak olarak hizmet veren online müzik servislerini kullanmanızı öneriyorum. Bu anlamda tercih edebileceğiniz en iyi online müzik servislerine şuradan bakabilirsiniz.

YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTE FOTOĞRAF VEYA VİDEO ÇEKMEYİN


Eğer telefonunuzdaki varsayılan kamerayı kullanıyorsanız, fotoğraf ve videolar maksiumum çözünürlükte çekilir. Eğer ‘müthiş bir netliğe gerek yok, nasıl olsa filtrelerle üzerinden geçeceğim’ diyerek video ve fotoğraf çekiyorsanız, bu çözünürlük standardını biraz daha aşağı çekebilirsiniz.

WHATSAPP FOTOĞRAFLARINIZI TEMİZLEYİN

Eğer WhatsApp’ta aktif olarak konuştuğunuz bir grup varsa ve birbirinize komikli şakalı fotoğraf / video gönderiyorsanız, hemen şu an telefonunuzun galeri kısmındaki WhatsApp kısmına bakın. ‘1200 tane fotoğrafı ne zaman gönderdiniz lan bana?’ deyipte hiç sinirlenmeye gerek yok, olur öyle şeyler. Yapmanız gereken ya tek tek manuel olarak silmek, ya da Magic Cleaner isimli uygulamayı kullanmak.

UYGULAMARIN ÖN BELLEĞİNİ SİLİN

Bu işlem belki bir fotoğraf, video ya da uygulama silmek kadar olmasa da cihazınızın hem performansına hem de hafızasına olumlu yönde etki edecektir. Uzun süre kullandığınız Facebook, Twitter gibi sosyal medya uygulamaları, yüzlerce geçici dosyayı ön belleğinde biriktirmiş olabilir. Çok sık olmasa da bu verileri ara ara temizlemeniz yararınıza olacaktır. Ayarlar > Uygulamalar menüsünden açtığınız herhangi bir uygulamaya tıklayıp ‘verileri temizle’ butonuna tıklayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap