SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Telefon pillerinin ömrü uzayacak!

Telefon pillerinin ömrü uzayacak!

29 Mayıs 2016 Pazar - 15:16




Yeni geliştirilen lityum-hava ile en büyük problemlerden biri olan akıllı cihazların pillerinin ömürleri, 10 kata kadar daha dayanıklı olacak.





Akıllı cihazların pil ömrünün iyileştirilmesi için yapılan çalışmaala son eklenen gelişme, pil ömrünü 10 kata kadar daha dayanıklı hale getirmeyi öngörüyor.

Dallas Üniversitesi‘nden Dr. Kyeongjae Cho ve ekibi, lityum-hava pillerin kapasitesini teorik olarak 10 kata kadar arttırabilecek yeni bir katalizör keşfetti. Şimdiye dek araştırmacılar lityum-hava pilleri geliştirmeye çalışırken bir duvarla karşılaşıyorlardı, Cho bu duvarın etrafından geçmenin bir yöntemini bulduklarını düşünüyor.

HEDEF ÇOK DAHA UZUN ÖMÜRLÜ PİLLER

Ekip akıllı telefonlar ve elektrikli otomobillerde kullanılabilecek çok daha uzun ömürlü piller üretmeyi hedefliyor. Eğer başarılı olunursa tek şarjda elektrikli otomobiller 650 km yol kat edebilecek akıllı telefonlar da bir hafta boyunca kullanılabilecek.

Lityum-hava pilleri kimyasal reaksiyonları gerçekleştirmek için oksijen kullanıyor. Yani nefes alıyor denilebilir. Bu da günümüzde kullanılan lityum-iyon pillerde olduğu gibi bir oksitleyici depolama ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Böylece daha fazla enerji yoğunluğu için gerekli alan bulunmuş oluyor. Teoride bu enerji yoğunluğu lityum-iyon pillere göre 10 kat fazla olabilir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap