SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Şubat ayında en çok kullanılan internet tarayıcıları

Şubat ayında en çok kullanılan internet tarayıcıları

02 Mart 2023 Perşembe - 11:47




Microsoft Edge, Apple'ın Safari masaüstü tarayıcısını geçerek ikinci sıradaki yerini korurken, Chrome liderliğini sürdürdü. İşte en çok kullanılan internet tarayıcılarında son durum...





2013’te Microsoft Internet Explorer ve Firefox’u sollayarak en popüler web tarayıcısı unvanını kazanan Google Chrome, halihazırda dünyanın en çok tercih edilen tarayıcısı konumunda.

Samsung ve Safari gibi tarayıcılar ise özellikle mobil telefonlarda sıkça kullanıldığından listenin üst sıralarında yer almayı başarıyor.

Chrome şubat ayında da açık ara lider

StatCounter tarafından yayınlanan şubat ayı verilerine baktığımızda, dünyanın en popüler internet tarayıcısının yüzde 66,12'lik pazar payıyla Google Chrome olmaya devam ettiğini görüyoruz.

Edge, Safari'ye geçti

Rapora göre, Microsoft Edge artık en popüler ikinci masaüstü tarayıcısı. Mart 2022'de Apple'ın Safari'sini geçmeyi başaran Edge, o zamandan bu yana koltuğunu korudu ve 10,84'lük pazar payıyla ikinci sırada yer aldı. 


Ancak Edge ve Safari arasındaki fark oldukça az ve Safari her an ikincilik koltuğunu yeniden ele geçirebilir.

Yalnızca Mac'lerde bulunmasına rağmen, Apple'ın masaüstü tarayıcısı Safari, yüzde 10,14 pazar payıyla en popüler üçüncü tarayıcı olarak öne çıkıyor. Firefox ve Opera ise sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada karşımıza çıkıyor.

Google Chrome - %66,12 

Microsoft Edge - %10,84

Apple Safari - %10,14 


Mozilla Firefox - %6,84 

Opera - %3,21

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap