SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Artık ''12345'' tarih oluyor: Zayıf şifreli cihazlar yasaklanacak

Artık ''12345'' tarih oluyor: Zayıf şifreli cihazlar yasaklanacak

29 Nisan 2024 Pazartesi - 13:51




İngiltere, tüm akıllı cihazların belirlenen minimum güvenlik standartlarını karşılaması gerektiğini öngören yeni yasalara göre, "zayıf şifre" kullanılan teknolojik cihazların yasaklanmasına yönelik bir hazırlık içerisinde.





İngiltere'deki Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı, tüketicileri bilgisayar korsanlığı ve siber saldırılardan korumaya yönelik yeni önlemlerin bugünden itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Bu önlemler kapsamında üreticilerin artık yasal olarak internete bağlı cihazları siber suçluların erişimine karşı korumaları gerekecek.

Bu da kullanıcılardan herhangi bir ortak şifreyi değiştirmelerinin istendiği anlamına geliyor.

Yeni önlemlerin, giderek artan bilgisayar korsanlığı saldırılarına karşı teknolojik ürün satın alma ve kullanma konusunda güven sağlayacağı umuluyor.

Bu yeni yasalar kapsamında, İngiliz kullanıcılar teknolojik cihazlarına ele geçirilmesi kolay şifreler koyamayacak.


Bilim ve Teknoloji Bakanı Jonathan Berry şunları söyledi: "Gündelik yaşam giderek çevrim içi cihazlara bağımlı hale geldikçe, internetin yarattığı tehditler çoğalıyor. Bugünden itibaren, dünyada bir ilk olan yasaları uygulamaya koyduğumuz için tüketiciler, akıllı cihazlarının siber suçlulardan korunduğu konusunda gönül rahatlığına sahip olacaklar" diye konuştu.

Bakan ayrıca İngiltere'yi dünyada internet kullanımı için en güvenli yer haline getirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap