SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > SpaceX'in Türk mühendisi Yiğit Tokbey hayatını kaybetti

SpaceX'in Türk mühendisi Yiğit Tokbey hayatını kaybetti

23 Ocak 2024 Salı - 14:53




Spacex Kıdemli Fırlatma Mühendisi ve sanatçı Hülya Yiğiyalp'in en büyük oğlu Yiğit Tokbey, ABD'deki zincirleme trafik kazasında 31 yaşında hayatını kaybetti.





Amerika’nın California Eyaleti’nde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, genç Türk uzay mühendisi hayatını kaybetti. NTV'de yer alan habere göre, çok sayıda aracın karıştığı kazada hayatını kaybeden kişinin oyuncu, ses sanatçısı ve eski manken Hülya Yiğitalp’in büyük oğlu Yiğit Tokbey olduğu öğrenildi.

KAZANIN KESİN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Yapılan açıklamada; "SpaceX mühendisi Yiğit Tokbey, Orcutt yakınlarında çok aracın çarpışması sonucu hayatını kaybetti. Tobey, SpaceX'te Kıdemli Fırlatma Mühendisiydi. Kazanın kesin nedeni ise halen araştırılıyor." denildi.

UZAY MÜHENDİSİYDİ

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne şehrinde bulunan bir Amerikalı uzay taşımacılığı şirketinde fırlatma mühendisi olarak görev yapan Tokbey’in çalıştığı şirketin Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulundurduğu öğrenildi.

CENAZESİ TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

Hülya Yiğitalp ile iş insanı Rıfat Tokbey’in üç çocuğundan biri olan 31 yaşındaki Yiğit Tokbey'in cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından Adana'da toprağa verilmek üzere Türkiye'ye getirilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap