SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Selfie'nin ÖTV'si var

Selfie'nin ÖTV'si var

28 Eylül 2015 Pazartesi - 12:53




Çağın modası "selfie" çılgınlığıyla birlikte en gözde aksesuarların başında "selfie çubukları" geliyor. Selfie çubuklarına yüzde 20 oranında ÖTV ödeni





KPMG Türkiye'nin Gümrük ve Ticaret Kıdemli Müdürü Hakan Uçak, her ithal cep telefonundan 120 TL'den az olmamak üzere yüzde 25 oranında ÖTV tahsil edildiğini, selfie çubukları için ise yüzde 20 ÖTV ödendiğini söyledi.

Uçak'ın, KPMG Vergi Blog'unda yayınlanan yazısı şöyle:

"Selfie çekmek için ÖTV ödemiz gerektiğini biliyor muydunuz? Yanlış okumadınız, 'selfie' çekebilmek için ÖTV ödememiz gerekiyor. Hemen nedenini açıklayalım...Selfie çekebilmek için öncelikle bir cep telefonuna sahip olmamız gerekiyor. Cep telefonları 8517.12.00.00.11 gümrük tarife istatistik pozisyonunda yer alıp, söz konusu eşyanın gerek ithalatında gerekse yurt içindeki satışında 120 TL'den az olmamak kaydıyla % 25 oranında ÖTV tahsil edilmektedir.Büyük çoğunluğumuz cep telefonu için ÖTV ödendiğini biliyordur; ya küçük bir meblağ ödeyerek sahip olabileceğimiz selfie çubukları?'Selfie çubukları için de mi ÖTV ödüyoruz?' diye bir soru aklınıza takılabilir. Sizleri daha fazla meraklandırmamak adına cevabı hemen verelim: Selfie çubukları için de ÖTV ödenmesi gerekiyor; hem de % 20 oranında!Selfie çubukları, 8526.92.00.90.19 gümrük tarife istatistik pozisyonunda sınıflandırılmış olup, ÖTV Kanunu'nun IV sayılı listesinde bu kapsamdaki eşyaların ithalinde ve yurt içindeki satışında %20 oranında ÖTV ödeneceği belirtilmiştir. Sözün özü, selfie çekmenin ÖTV'si olur."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap