SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > NASA uzaydan canlı yayınladı! Felaket kamerada: Kendinizi koruyun

NASA uzaydan canlı yayınladı! Felaket kamerada: Kendinizi koruyun

31 Ağustos 2023 Perşembe - 15:56




Florida'da etkisini sürdüren ve Idalia Kasırgası için yetkililer Kategori 3 seviyesinde alarm verdi. NASA ise felaketin boyunu adeta kanıtlayacak kareleri uzaydan canlı yayın açarak yayınladı.





ABD'yi etkisi altına alan Idalia Kasırgası Florida eyaletinin kuzeyinde Big Bend olarak bilinen, eyaletin Meksika Körfezi'nin kuzeyindeki kesiminin Florida Yarımadası'na doğru kıvrıldığı bölgesinde karaya vurdu. Idalia’nın şiddeti bu sabah erken saatlerde bir süre Kategori 4’e yükseldikten sonra Kategori 3’e indirildi. Florida’nın Meksika Körfezi kıyıları boyunca birçok yerleşim birimi su baskınına maruz kaldı. Caddeler, evler ve motorlu araçlar sular altında kalırken ağaçlar devrildi, sahil kasabalarının marinalarında demirli çok sayıda tekne zarar gördü. Eyalette 263 bin haneye elektrik verilemiyor.

'KENDİNİZİ KORUMAYA ALIN'

Saatte 150 kilometre rüzgar hızıyla halen kasırga şiddetinde olan ve yerel saatle 11.00 sularında Georgia eyaletine ulaşan Idalia’nın meteoroloji yetkililerine göre gece geç saatlerden itibaren tropik fırtına olarak Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerinde şiddetli yağışa neden olması bekleniyor.

Florida Valisi Ron DeSantis, bu sabah düzenlediği basın toplantısında kasırganın vuracağı bölgelerde yaşayanlara seslenerek, ”Şu aşamada aptalca şeyler yaparak hayatınızı tehlikeye atmayın. Bu güçlü bir kasırga. Eğer iç mekandaysanız kasırga üzerinizden geçene kadar bulunduğunuz yerde kendinizi korumaya alın” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap