SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > iPhone 12 serisi için yeni adım!

iPhone 12 serisi için yeni adım!

15 Şubat 2020 Cumartesi - 15:06




Qualcomm X55 modem ile güçlendirilen ilk 5G iPhone’lar bu sonbaharda piyasaya sürülecek. Apple ve Qualcomm arasında uzun süren bir hukuk mücadelesi yaşanmış olsa da, geçtiğimiz yıl sürpriz bir şekilde iki şirket anlaştı.





 Fast Company’nin raporuna göre teknoloji devi, Qualcomm’a olan bağımlılığını minimum seviyede tutmak istiyor. Bu kapsamda Qualcomm’un mevcut donanımını kullanmak yerine kendi 5G antenini tasarlamak için kolları sıvadı.

Apple anten tasarımını iPhone 12’de kullanabilir

Teknoloji devinin kendi antenini geliştirmeye başlamasındaki bir diğer neden, Qualcomm QTM525 antenin boyutları. iPhone 12 modellerinin tasarımı ile bu antenin boyutlarının uyumlu olmadığı dile getiriliyor.
 
Hem tasarımsal engellerin önüne geçebilmek, hem de daha önce ciddi bir hukuki savaş yaşadığı bu şirkete olan ihtiyacını minimum seviyeye indirmek için Apple’ın bu hamlesi oldukça mantıklı. Tabi, teknoloji devinin kendi antenini geliştirme sürecini Eylül ayına kadar tamamlayıp tamamlayamayacağı belirsiz.
 
Apple’ın Intel’ın modem geliştirme birimini satın aldığı herkes tarafından bilinir hale geldi. Bu sayede ilerleyen dönemde iPhone ve iPad gibi cihazlarda Apple’ın tamamen kendine özel olarak tasarladığı modemler kullanılacak.
 
Bu özel modemlerin tasarlanması ve cihazlarda kullanılması için uzun bir süreye ihtiyaç var. Ancak, önümüzdeki yıllarda teknoloji devinin bu hedefini gerçeğe dönüştüreceğini dikkate aldığımızda. kendine özel 5G antenlerini tasarlaması ilerleyen yıllar için oldukça iyi bir yatırım.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap