SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > iPhone 11 satışları Apple’ı bile şaşırttı

iPhone 11 satışları Apple’ı bile şaşırttı

17 Ekim 2019 Perşembe - 14:19




Apple’ın geçtiğimiz yıl uygun fiyatlı olarak lanse ettiği iPhone XR modelinin yerini alan iPhone 11 neredeyse bir aydır satışta.





ABD’de 699 dolar başlangıç fiyatına sahip olan iPhone 11 satış rakamları ile beklentilerin oldukça üzerine çıktı.

Tim Cook bu ayın başında yaptığı açıklamada iPhone 11 serisinin “çok güçlü bir başlangıç” yapacağını belirtmişti. Yayınlanan raporlar iPhone 11 modeline olan ilginin Pro ve Pro Max modellerine kıyasla çok daha fazla olduğunu doğruluyor.

iPhone 11 satış rakamları Apple’ı şaşırttı

Özellikle iPhone 6 ve öncesinde satışa sunulan modelleri kullananlar iOS 13 güncellemesini alamadıkları için yeni bir telefon arayışı içerisine girdi. iPhone 11’in, iPhone XR‘dan daha düşük bir fiyata satışa sunulması bu kullanıcıların tercihlerini doğrudan etkiledi.

Yayınlanan son raporlara göre Apple’ın satış tahminlerinin çok daha üzerinde bir sevkiyat gerçekleşecek. Teknoloji devinin tedarikçilerine gönderdiği üretim artırma talebinde, 2019 için 75 milyon sevkiyat planlandığı vurgulanıyor.

2020 yılına girdiğimizde iPhone 11 Pro modeline olan ilginin azalması beklenirken, iPhone 11’in yüksek satışlara devam edeceği belirtiliyor. Bunun en büyük gerekçesi oldukça agresif bir fiyattan satışa sunulmuş olması.


Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap