SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Google Haritalar'dan Türkiye güncellemesi! Hesaplı rotayı gösterecek

Google Haritalar'dan Türkiye güncellemesi! Hesaplı rotayı gösterecek

07 Eylül 2022 Çarşamba - 17:07




Google kendi geliştirdiği Haritalar uygulamasına yeni bir özellik getirdi. Türkiye için çok önemli olan özellik, araç türlerine göre enerjinin en hesaplı olacağı rotayı belirleyecek.





Google kendi geliştirdiği Haritalar uygulamasında rotalardaki ücretli geçişleri de göstermeye başlayacak. Google, Haritalar uygulamasına eklediği yeni özellikle araç türlerine göre yakıt ve enerji tasarrufuna gitmeyi hedefliyor.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR ÖZELLİK

Ayrıca, Navigasyon uygulamasında sunulacak yeni özellikle, kullanılan araç türlerine göre yakıt ve enerji maliyetleri hesaplanabilecek. Uygulamada yapılan hesaplamayla sürücü için en uygun ve çevre dostu rota belirlenecek.

ShiftDelete'de yer alan habere göre bu özellik, kullanılan araç türünün (benzin, dizel, hibrit veya elektrikli) uygulamada seçilmesine olanak sağlıyor. Seçilen araç türünün ardından Google Maps, kullanıcıların belirli rotalarda ne kadar yakıt veya enerji tüketileceğine ilişkin bir tahmin yürütüyor.

İLK ETAPTA 40 ÜLKEDE SUNULACAK


Navigasyon uygulaması böylelikle en hızlı rotanın yanı sıra artık kullanıcısına en çevreci rotayı da sunmuş oluyor. Kullanıcılar ise bu sayede istedikleri rotayı seçerek yolculuklarına başlayabiliyor. Google, bu özelliği yakın zamanda 40 farklı Avrupa ülkesinde sunmaya başlayacak. Son özelliğin ise şimdilik sadece mobil cihazlar için sunulduğunu hatırlatalım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap