SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Gmail, spam e-postalarla mücadeleye için daha fazla araç sunacak

Gmail, spam e-postalarla mücadeleye için daha fazla araç sunacak

05 Ekim 2023 Perşembe - 17:07




Spam mailler, e-postanın ilk gününden bugüne ortalıkta dolaşıyor. Ancak Google, yeni gelen kutusu koruma önlemleriyle bu durumu düzeltmeyi planlıyor.





Yakın zamanda yayınlanan bir blog yazısında Google, toplu e-posta gönderen kişiler için yeni gereksinimleri duyurdu.

Şubat 2024'ten itibaren, Gmail adreslerine bir günde 5.000'den fazla ileti göndermek isteyen herkesin birkaç ekstra işlem daha yapması gerekecek. Gönderenin e-postanın kimliğini doğrulaması gerekecek; Google bunun, e-posta kullanıcılarını tehdit etmek isteyen saldırganların genellikle yararlandığı boşlukları kapatacağını söylüyor. Toplu gönderenlerin ayrıca alıcılar için tek tıklamayla abonelikten çıkma seçeneğini ayarlamaları da gerekecektir. Ayrıca Google, Gmail alıcılarının istenmeyen ileti bombardımanına uğramasını önlemek için "açık bir spam eşiği" uygulamaya başlayacak. Şirket, spam eşiğinin "sektörde bir ilk" olduğunu ve Gmail kullanıcılarının daha az gelen kutusu spam'i almasıyla sonuçlanacağını söyledi.

Gmail, spam e-postalarla mücadeleye için daha fazla araç sunacak

Yahoo kullanıcıları da ayrıca yeni spam önleme önlemlerinden de yararlanacak. Google, aynı değişiklikleri gelecek yılın başlarında uygulaması için Yahoo'ya başvurduğunu açıkladı. Yıllar geçtikçe Google ve diğer teknoloji şirketleri, şüphelenmeyen kullanıcıları dolandırmak için e-posta gönderen spam göndericilerle mücadele ediyor. Spam gönderenler sürekli olarak seviye atlıyor, bu da Google'ın kullanıcılarını korumak için yeni yollar bulmaya devam etmesi gerektiği anlamına geliyor.

Bu değişikliklerin muhtemelen yıllar önce uygulanması gerekirken, büyük teknoloji şirketlerinin yine de kullanıcıların güvenliği konusunda proaktif olduklarını görmek güzel. Spam e-postaların kontrolden çıktığı inkar edilemez. Google'ın yeni önlemlerinin mevcut durumu iyileştirip iyileştirmeyeceği konusunda ise bekleyip görmemiz gerekecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap