SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Facebook o özelliğine zorunluluk getiriyor!

Facebook o özelliğine zorunluluk getiriyor!

03 Aralık 2021 Cuma - 16:53




Facebook, yeni dönemde iki faktörlü kimlik doğrulaması özelliğini bazı kişiler için zorunlu hale getirmeyi planlıyor.





Facebook, Meta’nın resmi blog sayfası aracılığıyla yeni bir blog yazısı yayınladı. Şirket, yeni dönemde ''yüksek riskli'' kategorisine aldığı bazı hesaplarda iki faktörlü doğrulama (2FA) özelliğini zorunlu hale getireceğini belirtti. Bu sayede güvenlik tehditlerinin önüne geçilecek.

SİYASİLER GAZETECİLER VE HÜKÜMET YETKİLİLERİ FAYDALANACAK

Facebook’un yeni güvenlik programı, iki faktörlü kimlik doğrulama gibi güvenlik özelliklerini daha basit hale getirerek kullanılabilirliğini artıracak. Potansiyel bilgisayar korsanlarının ve siber tehditlerin tespitini kolaylaştıracak bu yeni sistemle, hem sayfalar ve gruplar hem de hesaplar için ekstra güvenlik önlemleri alınacak.

Meta projesiyle önümüzdeki süreçte sosyal medya alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefleyen Facebook; gazeteciler, siyasiler, hükümet yetkilileri ve insan hakları savunucuları gibi risk altında olan kişilere özel olarak iki faktörlü doğrulama uygulamasını zorunlu hale getirecek.

Meta tarafından yapılan açıklamaya göre yeni uygulama şu an için toplamda 1.5 milyon hesap için devreye sokuldu. ABD’deki seçimlerin ardından Hindistan ve Portekiz gibi 50’den fazla ülkede uygulanan bu sistem, 2022’nin sonuna değin çok daha fazla ülke için hizmet verecek.


Facebook tarafından paylaşılan rakamlara göre yeni güvenlik sistemine geçirilen 1.5 milyon hesaptan neredeyse 950 bin tanesi iki faktörlü doğrulamayı aktif hale getirmiş vaziyette.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap