SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Dünyanın en hızlı interneti Çin'de kuruldu

Dünyanın en hızlı interneti Çin'de kuruldu

15 Kasım 2023 Çarşamba - 13:38




Çinli yetkililer, dünyanın en hızlı internet ağını devreye soktuklarını açıkladı.





Huawei Technologies ve China Mobile yetkilileri, dünyanın en hızlı internet ağını kurduklarını açıkladı.

Pekin’i güneye bağlayan 3 bin kilometrelik bir internet ağı kurdu ve bu ülkenin en son teknolojik atılımı olarak lanse edildi.

İki firma Tsinghua Üniversitesi ve araştırma sağlayıcısı Cernet.com ile işbirliği yaparak saniyede 1,2 terabitlik bant genişliğine ulaşan dünyanın ilk internet ağını kurdu. Üniversiteden yapılan açıklamada, denemelerin 31 Temmuz’da başladığı ve o zamandan beri çeşitli testlerden geçtiği belirtildi.

SANİYEDE 150 FİLM GÖNDEREBİLİYOR

Bu hızda bir ağ, 150 adet 4K filmi bir saniyeden kısa sürede gönderebilir seviyede. Xinhua Haber Ajansı, Tsinghua’nın web sitesinde yer alan bir haberde, ağın “Çin’in yerel olarak sahip olduğu kilit teknolojilere dayalı olarak işletildiğini” söyledi.

Tsinghua, projeyi sektörde bir ilk olarak tamamen yerli teknolojiye dayandırıyor ve açıklamasında Huawei’ye önemli bir yer veriyor. Çinli firma ağustos ayında Çin’de üretilen sofistike bir işlemciye sahip 5G akıllı telefonunu piyasaya sürdüğünde büyük yankı uyandırmıştı.

ABD'NİN 3 KATI HIZLI İNTERNET

Şubat ayında Huawei’nin küresel rakibi Nokia, Avrupa’daki bir optik ağ üzerinde yaklaşık 118 km’lik mesafede saniyede 1,2 terabite ulaştığını duyurmuştu. Şuanda Çoğu ülkenin ağı saniyede 100 gigabit hızında çalışıyor. ABD ise Internet2 ile ağını saniyede 400 gigabite yükseltmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap