SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Danimarka, TikTok'u yasaklayan ülkeler arasına katıldı

Danimarka, TikTok'u yasaklayan ülkeler arasına katıldı

07 Mart 2023 Salı - 14:55




Danimarka Savunma Bakanlığı, resmi hizmette kullanılan cihazlarda TikTok'un bulundurulmasını ve kullanılmasını yasakladı.





Son zamanlarda gizlilik sorunlarıyla gündeme gelen Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, kullanıcı sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Özellikle gençler arasında son dönemde çok yaygın olan TikTok'un, verileri Çin hükümetiyle paylaştığı söyleniyor.

Avrupa Komisyonu'nun ardından, bazı ülkeler TikTok'u devlet çalışanlarına yasaklamıştı.

Danimarka'dan TikTok'a yasak

Danimarka Savunma Bakanlığı, resmi hizmette kullanılan cihazlarda TikTok'un bulundurulmasını ve kullanılmasını yasakladı.


Çalışanlardan, TikTok'un resmi hizmette kullanılan telefonlara yüklenmemesi ve yüklü olanlardan da kaldırılması istenilen açıklamada, personelden kaç kişinin uygulamayı kullanıp kullanmadığı belirtilmedi.

Danimarka Parlamentosu, 28 Şubat'ta siber güvenlik endişeleri nedeniyle milletvekilleri ve çalışanlara TikTok kullanmamaları yönünde uyarıda bulunmuştu.

Bazı Danimarkalı politikacılar da siber güvenlik tedbirleri kapsamında resmi telefonlarından TikTok uygulamasını kaldırdıklarını açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap