SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Benzinli ve dizel araçlara yasak planı

Benzinli ve dizel araçlara yasak planı

27 Ocak 2024 Cumartesi - 14:43




Avrupa Birliği, normal şartlarda 2035 yılına kadar benzinli ve dizel araçların satışını yasaklamaya hazırlanıyordu fakat şu sıralar bu planın ertelenmesi gündemde.





Tüm dünyada etkili olmaya başlayan iklim krizi sebebinin önüne geçmek için yöntemler aranıyor. Bunlardan biri de; yanmalı motorlu araçların satışını sona erdirme planı. Karbon emisyonlarını sıfıra düşürme planı bütününde Avrupa Birliği (AB), 2035 yılına kadar kıtada içten yanmalı motorlu araçların satışını sona erdirme planını önceki yıllarda onaylamıştı. Avrupa ülkelerinden Almanya ve İtalya'nın talebi üzerine, AB ayrıca sentetik yakıtlar veya plug-in hibritler gibi alternatif teknolojilerin kullanımını da kabul etti. Bugüne geldiğimizde elektrikli otomobillerin üretimi ve satışı hızla artarken siyasiler ve sektör temsilcilerinden farklı görüşler gelmeye başladı.

  Elektrikli araçlara verilen teşviklerin kaldırılması, şarj ağlarının eksikliği ve maliyetlerin artması gibi nedenlerle siparişlerde yavaşlamalar yaşanıyor. Alman otomobil üreticisi Porsche’nin yeni elektrikli SUV'u Macan’ın tanıtımında konuşan markanın CFO’su Lutz Meschke, Avrupa’nın 2035 kararının ertelenebileceğini söyledi. Automotive News Europe'a konuşan Meschke, “İçten yanmalı motorların sonuyla ilgili şu anda pek çok tartışma var. Gecikebileceğini düşünüyorum.” dedi.

YASAĞI ERTELEMEK İSTİYORLAR




NTV'de Murat Şahin'in haberine göre; Avrupa'nın en büyük siyasi partilerinden biri olan Avrupa Halk Partisi’nin (EPP), Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde seçim manifestosu ortaya çıktı.
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap