SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Apple'ın beklenen elektrikli aracı için tarih verildi

Apple'ın beklenen elektrikli aracı için tarih verildi

24 Ocak 2024 Çarşamba - 16:05




Her geçen gün büyüyen ve önem kazanan elektrikli otomobil piyasasına, dünyanın en büyük markasından biri olan Apple da araç geliştiriyor.





Merakla beklenen Apple'ın elektrikli otomobili Project Titan için verilen tahmini çıkış tarihi 2028 oldu.

Dünyada kullanıcısı günden güne katlanan elektrikli otomobil piyasası için markalar arasında da kıyasıya rekabet sürüyor. Çok farklı alanlarda hizmet veren markalar da elektrikli araçlar üreterek pasta diliminden pay kapmaya çalışıyor.

OTONOM ARAÇTAN VAZGEÇİLDİ

Apple'ın 2015'ten beri yürüttüğü elektrikli otomobil projesi Project Titan, çok sayıda gecikmeye maruz kalmıştı. Son paylaşılan bilgilere göre, başlangıçta direksiyonu olmayan tamamen otonom bir araç yapma planından vazgeçildi.

Apple Başkan Yardımcısı Kevin Lynch'in 2021'den bu yana projeyi yönetmesiyle şirket, ilk aracının lansmanı için yeni bir tarih belirledi. Ekonomim'de yer alan bilgiye göre göre, yeni tarih 2028 olarak belirtildi.

2028'de çıkacak otomobilin, Tesla gibi diğer elektrikli araç üreticilerinin sunduklarına benzer şekilde sınırlı otonom özellikler sunacağı belirtiliyor.

KONTROLÜN TAMAMI OTOPİLOTTA OLMAYACAK

Apple'ın otomobili, mevcut Tesla Otopilot sistemine benzer şekilde yollarda ve otoyollarda kendi kendine giderken sürücülerin dikkatli olmasını ve kontrolü devralmaya hazır olmasını gerektirecek.

Apple yönetim kurulunun geçen yıl Cook'a Titan Projesi'nin geleceği için bir plan sunması veya projenin tamamen iptal edilmesi konusunda baskı yaptığını söyledi. Raporda, projede daha önce hiçbir zaman uygulanabilir bir prototip üretilmediği belirtiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap