SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Apple'dan akıllı saat satış yasağına çözüm

Apple'dan akıllı saat satış yasağına çözüm

16 Ocak 2024 Salı - 12:28




Apple ABD’deki akıllı saatlere yönelik satış yasağı için çözüm buldu.





ABD'de Apple Watch'un kandaki oksijen seviyelerini okuma özelliğinin Masimo'nun nabız oksimetresi patentlerini ihlal ettiği belirlenmiş ve bazı modellerine satış yasağı getirilmişti.

Tıbbi izleme teknolojisi şirketi Masimo'nun ABD Federal Temyiz Mahkemesine verdiği dilekçede, geçen hafta ABD Gümrük ve Sınır Koruma Biriminin Apple'ın tekrardan tasarladığı saat modelinin yasak dışında kaldığına karar verdiği belirtildi.

APPLE'IN AKILLI SAATLERİNDEKİ SATIŞ YASAĞI

Uluslararası ticaret anlaşmazlıklarını inceleyen ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, geçen sene Ekim ayında, Apple Watch'un kandaki oksijen seviyelerini okuma özelliğinin Masimo'nun nabız oksimetresi patentlerini ihlal ettiğini belirtmişti. Komisyon kararı, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından onaylanmıştı.

25 Aralık 2023’e kadar veto etme süresi bulunan Biden yönetiminin kararı veto etmemesiyle Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’nin ABD'de satışı yasaklanmıştı.

Apple ise Federal Temyiz Mahkemesine başvurarak karara itiraz etmişti. Kararın durdurulması için talepte bulunan Apple, saatlerin yeniden tasarlanmış versiyonlarının Masimo'nun patentlerini ihlal edip etmediğine 12 Ocak'a kadar karar verecek ABD Gümrük ve Sınır Korumasının değerlendirmesinin beklenmesini istemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap