SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Apple kullanıcıları dikkat!

Apple kullanıcıları dikkat!

10 Ocak 2024 Çarşamba - 11:30




iPhonelerin ses özelliğini ikiye katlıyor! Bu adımları uygulayın cihazınız hoparlöre dönsün





Milyonlarca Apple kullanıcısı gizli özellik sayesinde adeta bir hoparlör kullanacak. iPhone, Mac ve iPad'lerin ses kalitesini arttıran bu yöntem herkesin favorisi olacak. İşte Apple cihazların ses kalitesini arttıran o yöntem…

Teknoloji devi Apple kullanıcılara sağladığı birçok kolaylık ile yüzleri güldürüyor. Apple cihazlarda ses kalitesini arttırmanın yöntemi belli oldu. Dünya genelinde kullanılan teknoloji ile birlikte Apple, gizli özelliklerini cihazlara entegre ederek daha kolay ve kullanışlı bir cihaz sağlıyor. "Mic Mode" veya mikrofon modu, olan Apple cihazlarda mikrofon ses kalitesine özelleştirerek daha yüksek ses kalitesi sağlayabilirsiniz. İşte Apple cihazların ses kalitesini arttıran o yöntem…



APPLE SES KALİTESİNİ ARTTIRIN

Apple, cihazlarına sakladığı gizli özellikler ile daha kullanışlı bir cihaz deneyimi sağlıyor. Birçok kullanıcı tarafından bilinmeyen "Mic Mode" özelliği iPhone kullanıcılarına mikrofon ayarını düzenleme yeteneği sağlıyor. Bu özellik ile birlikte iOS 15,iPadOS 15 veya macOS Monterey gibi güncel sürümleri kullanan Apple severler cihazlarını farklı bir boyuta taşıyabilecek. Bu kapsamda uzamsal ses özelliğini destekleyen tüm Apple cihazları bu özelliği etkin bir şekilde kullanabiliyor.

"Mic Mode" özelliği ile birlikte mikrofon ayarlarınızı kişiselleştirebilir ve Apple ses kalitesini arttırabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için izlemeniz gereken yöntem şu şekildedir:
Bu ayarı düzenleyebilmek için görüşme içerisinde olmanız gerekiyor.

Ardından ekranın sağ üst üst tarafından aşağı doğru çekerek kontrol merkezine erişim sağlamanız gerekmektedir.

Ardından sağ üst tarafta bulunan "Mic Mode" veya "Mikrofon Modu" butonuna tıklayarak ayarları açın.

Standart özelliklere erişim sağlayacaksınız.

"Voice Isolation" veya "Ses Yalıtımı" özelliğini seçerek çevresel gürültüyü azaltarak sesinizi daha net bir şekilde karşı tarafa iletebilirsiniz.

"Wide" veya "Geniş Spectrum" özelliğini seçerek dış seslere odaklanarak toplantı veya konser gibi ortamlarda çevrede olanları daha etkili bir şekilde paylaşabilirsiniz.



TÜM ARAMALARDA ETKİLİ

Apple tarafından sağlanan özellik ile birlikte görüntülü görüşme uygulamalarında da bu özellikten yararlanabilmektedir. "Video Efekti" seçeneğini aktif hale getirerek portre modu ile karşı tarafa iletebilirsiniz. Bu kapsamda odak noktası tamamen siz olurken Apple'ın mikrofon modu ile de internet üzerinden yapılan aramalarda ve görüntülü görüşmelerde etkin sonuçlar sağlayabilirsiniz.

Standart operatör firmaları ile yapılan görüşmelerde bu özellikten faydalanmak mümkün olmuyor. İlerleyen süreçte wi-fi aramalarında Bu özelliğin etkin bir şekilde kullanılabilecek belirtilirken Apple ses kalitesi konusundaki yenilikçi özellikler de her geçen gün artmaya devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap