SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Apple, İsviçre Meyve Birliği ile mahkemelik oldu

Apple, İsviçre Meyve Birliği ile mahkemelik oldu

21 Haziran 2023 Çarşamba - 13:27




Apple'ın elma logosu kullanan tüm şirketlere karşı dava açacağı aktarıldı. İsviçre Meyve Birliği logosunu değiştirmek zorunda kalabilir





Isırılmış elma logosu kullanan Apple'ın, logo konusunda son derece korumacı bir tutum sergilediği herkes tarafından biliniyor. Ancak teknoloji devi, zaman zaman bu tavrını abartarak tepki çekiyor.

Geçtiğimiz yıllarda çocuklar için yemek öğünleri planlama uygulaması "Prepear"a elma logosu kullandığı için dava açan Apple, artık tüm elma logolu şirketleri mahkemeye vermeye başladı.

Apple'ın son kurbanı İsviçre Meyve Birliği

Son olarak 2011 yılında 100. yılına özel logosunu yeniden tasarlayan İsviçre Meyve Birliği'ne Apple tarafından dava açıldı ve logonun değiştirilmesi istendi.

İsviçre Meyve Birliği ise elma simgesinin evrensel olduğunu ve herkesin kullanabileceğini söylüyor.


Apple, İsviçre Meyve Birliği ile mahkemelik oldu

Apple tarafından henüz resmi bir yanıt gelmese de şirketin Apple'ın logosundaki elma için lisans satmak istediği öne sürülüyor.

Apple, 2020 yılında aynı gerekçeyle Kanadalı Prepear firmasına dava açmıştı. Apple, firmanın logosunda bulundan armut görselinin karışıklığa neden olacağını düşünerek olayı yasal boyuta taşımıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap