SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > ABD, Elon Musk'ın şirketi SpaceX'e para cezası verecek

ABD, Elon Musk'ın şirketi SpaceX'e para cezası verecek

20 Şubat 2023 Pazartesi - 15:38




ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Starlink fırlatma verilerini göndermediği için SpaceX'e para cezası verilmesini istedi.





ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Ağustos 2022'de Starlink uydularının fırlatılmasından önce bazı güvenlik verilerini ajansa sunmadığı için, SpaceX'e 175 bin dolarlık bir para cezası verilmesini önerdi.

FAA, SpaceX'in," fırlatma çarpışma analizi ve yörünge verileri" olarak bilinen bilgileri, fırlatma girişiminden en az yedi gün önce doğrudan ajansa göndermesi gerektiğini söyledi.

Veriler, fırlatma aracının Dünya'nın yörüngesinde dönen binlerce izlenen nesneden biriyle çarpışma olasılığını değerlendirmek için kullanılıyor.

SpaceX, daha önce de benzer olaylarla gündeme gelmişti

2020'de FAA, dev Starship roketinin bir prototipinin, aracın potansiyel patlama verilerini de içeren önemli verilerin onayını almadan fırlattığı için SpaceX'i suçlamıştı.


FAA, kuralları ihlal eden bu fırlatma girişiminden sonra, Boca Chica fırlatma tesisindeki her uçuş için bir FAA güvenlik müfettişinin bulunmasını zorunlu kılmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap