SON DAKİKA



Haber > Spor > Yenmeyeni döverler!

Yenmeyeni döverler!

13 Şubat 2017 Pazartesi - 07:34








Kupada Urfaspor'u Urfa'da mağlup ederek kar nedeniyle Rize'ye dönmeyen Çaykur Rizespor İstanbul'da sürdürdüğü çalışmalarının ardından Akhisar deplasmanına gitti.

Ligin ilk yarısındaki maçta kendi sahasında 1-0 yendiği Akhisar karşısında savunma ağırlıklı oynayıp, Kweuke ve İsmail'in bindirmeleriyle sonuca gitmek isteyen Rizespor'da yeni transferler ilk 11'de yoktu.

Ligin ilk yarısında ilk 3 haftada 4 gol yiyip 2 gol atan Rizespor ikinci yarıya gol yollarında biraz daha etkili başladı. İlk 3 maçta 5 gol atıp 4 gol yiyerek 6 puanla alan takımımız, Akhisar deplasmanında iyi futbolunun karşılığını almak arzusundaydı.

Karşılaşmaya kötü başlayan Rizespor oldu. 5. dakikaya girilmeden kazanılan köşe atışında Mustafa Yumlu savunmanın arasından çıkarak topu Rizespor ağlarına gönderdi. Bozuk zeminde ve top hakimiyetinin sağlanamadığı Manisa stadında, Rizespor ayağında top tutmakta zorlandı.

Seken toplar sürekli pas hatası olarak rakibe gitti. 1-0 önde bulunan ev sahibi ekip, bu skoru koruma ve kontrataklarla Rizespor kalesinde gol bulma arzusu ile ilk yarıda oyunu kendi sahasında kabul etti. Rizespor ilk pozisyonunu 19. dakikada Saddane ile yakaladı. 38. dakikada Rizespor'un şanssızlığı, Akhisar'ın şansı ön plana çıktı. İsmail'in kafa şutu üst direkten döndü. Kweuke kafayı vurdu, bu kez kaleci tokatladı. Rizespor ilk yarıda yakaladıklarını kaçırdı, ev sahibi ekip ise kazandığını korumak isteyen bir futbol sergiledi. İkinci yarıya Rizespor daha etkili başladı.


Üst üste geliştirilen ataklarda konuk takım bir türlü kaleci Bora'yı geçemedi. Sağ kanatta oynayan Oğulcan takıma hiçbir şey katmazken sağ bekten gelen Mehmet Akyüz zaman zaman ceza alanına yaptığı ortalarla tehlike yaratmaya çalıştı. Oyuna giren İgiebor ile Edomwonyi geliştirilen ataklara katkı sağlayamadılar. İgiebor mutlak iki pozisyonu değerlendiremedi.

Son dakikalarda üst üste rakip kaleyi yoklayan Rizespor istediği golü bulamadı. Karşılaşma genelinde üstün olan Rizespor'du ancak üstünlük yerine gol skor olunca maalesef Karadeniz ekibi bunu yine beceremedi. 'Yenmeyeni döverler' denen Akhisar karşısında Rizespor maalesef kadro hatası yüzünden bu maçtan puansız ayrıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap