SON DAKİKA



Haber > Spor > Yarın geç olmadan

Yarın geç olmadan

06 Ekim 2015 Salı - 08:17








Öyle ya da böyle Trabzon 2. Amatör Küme’de ikinci haftayı geride bıraktık. Kazananlar, kaybedenler, 1 puana razı olanların dışında bu hafta gençler için birkaç noktaya değinmek istiyorum. Ülke futbolundaki en büyük eksiklik kuşkusuz Türk sporcuların ve gençlerin beklenen yerde olamaması. Bunda antrenörler, çevre ve aile etkenleri olduğu kuşkusuz bir gerçek.

Ancak artık top gençlerde. Demem o ki artık kimse kimseye şans vermiyor. O şansı kendiniz yaratmanız gerekiyor. Nasıl mı? Öncelikle hedef koymaktan korkmayıp büyük hedefler koyacaksınız. Milli takım, Trabzonspor gibi. Geçmiş yıllarda Trabzon’da bir çocuğa sorsan, en büyük dileğinin bunlar olduğunu söylerdi. Ve öyle yıllar biliyoruz ki mili takımın iskeletini Trabzon futbolcuları oluşturuyordu. Peki ne yapmamız gerekiyor?

Tabii ki hedef doğrultusunda çalışacağız. Ekstra idmanlar, ekstra çalışmalar... Yeter mi, yetmez. Doğru beslenme, düzenli uyku, futbol bilgisi... Bu yeter mi, tabii ki bu da yetmez. En önemlisi ise 'olmadan oldum' kompleksi. Genç takımdan A takıma yükselen genç oyuncular bu işin orada bittiğinin kompleksine kapılıyor. Halbuki asıl sınav orada başlıyor. O an ayaklar yere basmalı. Daha çok çalışıp daha fazla emek harcamalılar.

Ve o şansı kendilerine yaratmalılar. Artık her dalda olduğu gibi futbolda da bu böyle. Yok mu yetenek? Eskiden ne kadar varsa şimdi de o kadar var. Ancak eskiden tek uğraş, tek eğlence ona ne dersek diyelim futbol vardı. Artık çok seçenek, çok da faktör var. Eğer bu şansı elde etmek istiyorsak bilinçli şekilde şımarmadan, hep daha ileriyi düşünerek çalışmak gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap