SON DAKİKA



Haber > Spor > YAPMA YUSUF…!

YAPMA YUSUF…!

03 Eylül 2015 Perşembe - 09:35








YAPMA YUSUF…!

Stresi ve gerilimi yüksek çok müsabakalar yaşayacaksın. Böyle ortamda sakin kalabilmeyi başarırsan... Kendine de takımın da faydan olur. Mücadele azmine, hırsına şapka çıkaralım... Ancak duygularını aklınla kontrol ederek yap yapacağını. Bir sakatlanma halin var ki, “evlere şenlik...!” İzleyenlere “her halde 3 hafta yoktur” d e d i r t e c e k kadar abartılı. Sonra sapasağlam oyuna dönüyorsun. İzle bak, sen de komik bulacaksın. Vaz geç bu huyundan...! Alternatifler çoğaldı. Herkesin olduğu gibi senin de işin zorlaştı bilesin.

BİZİM UŞAĞIN DA...

 Beşiktaş maçında Yusuf’un Quaresma ile girdiği mücadeleden yola çıkarak... Bir tespit yapmaya çalıştığım yazımı; “Ancaaak...! Bu mücadelenin sadece 3-4 büyük maçta değil...! Diğer maçlarda da gösterilmesi şart. Takım halinde kuşkulanıp, endişe duyarak... Büyüklerin dışındaki diğer rakipleri “çantada keklik” görmeden... O gafleti yaşamadan mücadele sürdürülmelidir.” Diyerek sonlandırmıştım. Endişelerimiz bizi doğruladı. Pazar akşamı Avni Aker’deki puan kaybına... Şimdilik kaydıyla; “Kem gözlere şiş...!” diyelim.

***


Göreve geldiğinde, Avni Aker’deki oyun anlayışını; Rakibi baskı altına alıp... Topa sahip olduktan sonra... Hızlı oyunla, kanatları etkili kullanarak... Taraftarın da desteğini alıp... Sonuca gitmeyi hedeflediklerini açıklamıştı. Takımın Akhisar maçına başlayışı... Ve ilk yarının sona erişine kadar kişiliksiz... Oyuna bir karakter katmadan oynanan futbolun... Önceki dönemlerin o can sıkıcı koşuşturmasından başka bir şey değildi. Şota’nın, ilk yarı soyunma odasında bu oyundan memnun olmadığını... Yapılan mücadelenin kazanmak için yeterli bulmadığını... Maç sonu yaptığı açıklamasından... Oyuncularıyla paylaştığını öğreniyoruz. Haksız da değil tespit ve temennilerinde... Ancak kaybedilen 2 puan var ortada. Sorumluluk da kendisine ait.

***

 Teoride kalmamalı, pratiğe dökmeli tespitlerini. Atak oyuncu anlamında alternatifi artmışken... “Kazanan takımı bozmama geleneğinden daha erken vazgeçebilirdi... Büyük takımı yönetmenin güçlükleridir yaşananlar.” Parça parça yapılan transferler... Takımın ve oyuncuların bir bütünlük içerisinde hareketini kısıtlıyor. Görünen o ki; Bizim uşağın da... Pahada pahalı oyuncularının da işi çok kolay değil.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap