SON DAKİKA



Haber > Spor > Vurdik oni!

Vurdik oni!

23 Ağustos 2015 Pazar - 10:59








Sezona önemli bir rakipten aldığı üç puanla başlayan Trabzonspor yine bu sezonun en flaş takımlarından Beşiktaş karşısında aldığı üç puanla moral kazandı. Sonunda Kartal’ı vurduk, puanı aldık. Şenol Hoca gerçekten iyi bir kadro kurmuş iyi bir takım yapmış. Ama her nedense kendisi ve futbolcuları çok gergindi.

Çok sert hareketlerde bulundular. Maçın hakemi de birçok pozisyona göz yumması Beşiktaşlı oyuncuları daha da yüreklendirdi ve hem fiziksel olarak hem de oyun olarak Trabzonsporlu futbolculara baskı kurdular. Ama bu gerginlik Beşiktaş’a pahalıya patladı. Trabzonspor beklenen oyunu ancak ikinci yarı ortaya koydu. Trabzonspor yönetimi para kim ediyorsa hemen biletini kesip bir an önce paraya çevirmeye çalışıyor.

Bence Medjani’yi ilk 11’de sahaya sürmesi gerekiyordu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Trabzonspor’a çok faydalı olacağından emindim. N’Doye bence doğru tercih çünkü Cardozo bu sezon oynadığı maçlarda sahada kendini hiç gösteremedi. Dün geceki oyundan sonra N’Doye’nin daha doğru tercih olduğunu gördük. Beşiktaş maça hızlı başladı. İlk 20 dakikada Trabzonspor’a top yüzü göstermediler. Trabzonspor’u sahasına hapsettiler, alan daralttılar.

Trabzonspor’un çıkmasını engellediler. Ama bu kadar baskılı oyunu 90 dakikaya yaymak mümkün olmayacaktı. Nitekim ikinci yarıda Quaresma’nın kırmızı kartla oyundan atılmasından sonra Beşiktaş’ın oyundan tamamen düştüğünü gördük. Bu sıcak havada bu kadar yüksek performansla oyuna başlayıp golü de bulamazsan işin çok zor olduğunu görürsün. Ama her ne olursa olsun Şenol hocanın iyi bir kadro kurduğunu söyleyebiliriz. Bu takım bu sene başarılı olur. Trabzonspor ise oyuncular rahat ve sakin olmaları baskı karşısında en büyük avantajlarıydı.

Çok pozisyona girmeseler de maçı almasını bildiler. Özellikle Quaresma’nın kırmızı kartından sonra maçın tek hakimiydiler. Dedik ya, Beşiktaş gerginliğinin acısını ikinci yarının başında Gökhan Töre gibi kaliteli bir oyuncunun boş kaleye topu atamaması maçı alamamasının dönüm noktasıydı, hem de Beşiktaş adına büyük bir şanssızlıktı. Ardından Trabzonspor’un yakaladığı fırsat güzel bir atak organizasyon sonunda Yusuf’la bulduğu gol bir anda tabloyu değiştirdi. Ama bu sevinç çok uzun sürmedi.


Hakemin gözünün önünde Beşiktaş topu hareket halinde oyuna sokmasını görmemesi Trabzonspor’a haksız golü yemesine sebep oldu. Çünkü Beşiktaş faul atışını top durmadan hemen oyuna sokmuştu. Sevinci kısa sürdür ama aynı Quaresma’nın hakemin ısrarla düdüğü bekle dediği pozisyonda kurnazlık yapıp oyunu hemen başlatmaya çalışması hem kırmızı kart görmesini sağladı hem de takımının mağlup olmasına en büyük etken oldu.

Adalet tecelli etti, bu kurnaz davranış ona pahalıya patladı. Trabzonspor ilk iki haftada iyi işler başardı. Alınan 6 puan ilerisi için önemliydi. Trabzonspor’un birkaç takviye ile daha iyi işler yapacağından eminim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap