SON DAKİKA



Haber > Spor > VAR'ın sahadaki yetkileri genişliyor

VAR'ın sahadaki yetkileri genişliyor

28 Kasım 2023 Salı - 16:52




VAR'ın sahadaki yetkileri genişliyor: Kornerler, ikinci sarı kartlar, serbest vuruşlar...





Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, 'Video Asistan Hakem' teknolojisine ilişkin kritik değerlendirme toplantısı gerçekleştirecek. Kurul toplantıda, VAR'ın futbol sahasındaki yetkilerini arttırmayı masaya yatıracak. Kritik toplantıda, bugüne kadar penaltı, kırmızı kart, ofsayt ve gol gibi maça direkt etki edecek durumlara karışan VAR'ın, kornerler, ikinci sarı kartlar ve serbest vuruşlara da karışmasına izin verilmesi konusu tartışılacak.

Dünyada büyük önem verilen futbolda hakem kararları en çok tartışılan konu oldu. Hakem kararlarına yardımcı olmak amacıyla bir süre önce Video Asistan Hakem (VAR) teknolojisi devreye girdi. Bugün gelinen noktada bu tartışmalara bir yenisi daha eklendi.

VAR'ın futbola zarar verdiğini düşünenler ile işe yaradığını savunanlar arasında tartışmalar çoğalırken Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) kritik bir toplantı yapmaya karar verdi.
Fanatik'in The Times'a dayandırdığı haberine göre, IFAB, bir değerlendirme toplantısı düzenleyerek VAR'ın futbol sahasındaki yetkilerini artırmayı masaya yatıracak. Toplantıda VAR'ın kornerler, ikinci sarı kartlar ve serbest vuruşlara da karışmasına izin verilmesi konusu tartışılacak.

VAR NELERE KARIŞABİLİYORDU?

VAR, bugüne kadar yalnızca, penaltı, kırmızı kart, ofsayt ve gol gibi mücadelenin sonucuna direkt etki edebilecek durumlarda devreye giriyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
VAR

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap