SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Yusuf Yazıcı’da hayal kırıklığı! Bu kez olmadı

Yusuf Yazıcı’da hayal kırıklığı! Bu kez olmadı

26 Mayıs 2023 Cuma - 11:17




2022-23 sezonu yaz transfer döneminde Trabzonspor’a transfer olan Yusuf Yazıcı, taraftarlarca büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak, ortaya koyduğu futbolla kendisinden beklenilen performansın yanından bile geçemedi. İşte detaylar…





Trabzonspor’un yaz transfer döneminde Lille’den takıma dahil ettiği Yusuf Yazıcı, beklentilerin gerisinde kalarak kötü bir performans ortaya koydu. Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda sadece 14 maçta forma giyebilen Yusuf’un performansı büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Trabzonspor formasıyla gösterdiği performansla Avrupa takımlarının transfer listesine giren Yusuf Yazıcı, 2019-2020 sezonu öncesinde rekor kıran bir bonservis bedeliyle 17.5 milyon Euro’ya Fransız ekibi Lille’in yolunu tutmuştu.

BAŞLANGIÇ KÖTÜ, SONU ŞAMPİYONLUK

Bordo-Mavili ekipten ayrılarak Fransa’nın yolunu tuttuğunda, kendisinden beklentiler fazlaydı. Yusuf, Lille’deki ilk sezonunda beklentileri tam olarak karşılayamadı. Toplamda 25 maça çıkan 26 yaşındaki futbolcu, 1 gol atarken 4 asist yapabildi.

Yusuf, Fransa Ligue 1’deki ikinci sezonunda kendisini göstermeyi başardı. Burak Yılmaz’ın da takıma dahil olmasıyla Zeki Çelik’le beraber ilk 11’de kendisine yer bulmayı başardı. Fransız ekibi, 3 Türk futbolcunun etkili performansıyla 2020-21 sezonunda şampiyonluğa ulaştığında Yusuf Yazıcı’nın katkısı büyüktü.


26 yaşındaki oyuncu, Lille’in şampiyonu sezonunda 42 maçta forma şansı bulurken 14 gol, 5 asistlik formuyla adından sıkça söz ettirdi ve kendisine verilen bonservis bedelinin hakkını verdi.

RUSYA'DA YENİDEN DOĞDU

2021-22 sezonuna da Lille formasıyla başlayan Yusuf Yazıcı, 22 maçta 1 gol 1 asist yapabildi ve gözden düştü. Sezonun kış transfer döneminde Rusya’dan teklif aldı ve CSKA Moskova takımına kiralandı.

Rusya’da yeniden kendisine gelen Yusuf, toplamda 12 maça çıktı. Oynadığı müsabakalarda 8 gol ve 2 asistli 10 gole direkt katkıda bulunarak Avrupa transfer pazarında tekrar üst sıralara doğru yükseldi.

Gösterdiği performansla Fransız ekibi Lille’e  dönen Yusuf, 2022-23 sezonuna eski takımıyla başlarken 4 maça çıktı ve 1 gol, 1 asist yaptı. Sezona başladığı Lille’de teknik ekibin gözüne giremeyen Yusuf, aynı sezonun yaz transfer döneminde eski takımı Trabzonspor’a döndü.


İKİNCİ DÖNEMİ İÇLER ACISI

Bordo-Mavili ekibin taraftarlarını heyecanlandıran Yusuf, eski takımına transfer olduğu süreçte Süper Lig’in son şampiyonun formasını giyeceği için heyecanlı ve istekli görünüyordu. Ancak işler, 26 yaşındaki oyuncunun istediği şekilde gitmedi ve Trabzonspor’daki ikinci döneminde büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

KIRMIZI KARTTAN SONRA GÖZDEN DÜŞTÜ

Bordo-Mavili ekibin formasını toplamda 20 kez sırtına geçiren Yusuf, 5 gol atarken 1 de asist yapabildi. Yusuf, Süper Lig’de 13 kez oynarken Türkiye Kupası’nda 1 kez sahaya çıkabildi. 26 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş maçında gördüğü kırmızı karttan sonra Abdullah Avcı tarafından çok fazla tercih edilen bir oyuncu olmadı.

Yusuf, daha sonra takımın başına geçen Nenad Bjelica tarafından da ikinci plana atıldı. Hırvat hoca, Yusuf Yazıcı’yı son iki mücadelede kadroya almayarak onu gelecek sezon için de düşünmediğini açık bir şekilde belirtmiş oldu.


Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap