SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Yazarımız Lemi Çelik, Urbain Breams’la bir anısı Karadeniz okurları için paylaştı

Yazarımız Lemi Çelik, Urbain Breams’la bir anısı Karadeniz okurları için paylaştı

12 Eylül 2021 Pazar - 13:01




Yazarımız Lemi Çelik, önceki gün yaşama veda eden Urbain Breams’la ilgili bir anısı Karadeniz okurları için paylaştı... ''Türkiye’ye avrupa’daki ‘alkışlatma’ kültürünü getirdi''





Kariyerinde son olarak 1992 yılında Trabzonspor’u çalıştıran Belçikalı teknik direktör Urbain Breams, bordo-mavili camiada derin izler bıraktı. Futbolcuların ‘baba’ yakıştırası yaptığı Breams, hafızalara ‘Lyon kahramanı’ olarak kazındı. Trabzonspor, Belçikalı teknik adamın takımın başında olduğu dönemde Lyon’a iki maçta tam 8 gol attı ve eledi. Breams’in teknik adam olarak görev yaptığı 1992 yılının 29 Nisan günü Trabzonspor ilk maçta 3-0 yenildiği Bursaspor’u Avni aker’de 5-1 mağlup etti ve Türkiye Kupası’nı kazandı.  Dönemin önemli oyuncularından ‘başbakan’ lakaplı yazarımız Lemi Çelik, Urbain Breams’le yaşadığı bir anıyı Karadeniz okurları için paylaştı. İşte Lemi Çelik’in ağzından o anı:

“Hocanın göreve başladığı ilk zamanlardı. Gençlerbirliği ile oynuyorduk. 3 gol attım. Bir de penaltı yaptırdım. Urbain Breams, beni bitime 5 dakika kala oyundan aldı. Tribünler bunu anlamadı. Bu kadar iyi oynayıp çıkarılmam tepki çekti. Taraftarların bir kısmı yuhalarken, bazıları sahaya su şişeleri attı. Oysa Breams’in amacı beni tribünleri dolduran taraftara alkışlatmaktı. Bunun sonra taraftara anlattı ve her maçta iyi oynayan futbolcuyu alkışlatmak için çıkardı. Türkiye’ye bu kültürü getiren hoca Urbain Breams’tir. Işıklar içinde uyusun. Çok özel ve çok kaliteli bir teknik adamdı gerçekten.”

ONURSAL BAŞKAN MEHMET ALİ YILMAZ ‘TÜRKİYE’YE GELMEZ’ DENİLEN BREAMS’İ TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ YAPMIŞTI

87 yaşında hayata veda eden Urbain Breams, 1991-92 sezonunda Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz tarafından Trabzonspor teknik direktörlüğüne getirilmişti. Breams’in bordo-mavili takıma gelişi Avrupa basını tarafından manşetlere taşınırken, Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, Belçika Milli Takımı’nın kalecisi Jean Marie Pfaff ve Ünal Karaman’a da Trabzonspor formasını giydirmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap