SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Türk pasaportuyla oynayacak! Umut Bozok'un yerine Trabzonspor'a geliyor

Türk pasaportuyla oynayacak! Umut Bozok'un yerine Trabzonspor'a geliyor

10 Aralık 2023 Pazar - 11:59




Bir süredir Trabzonspor ile adı geçen Kazak santrafor Maksim Samorodov'a, takım arkadaşı Andrija Filipovic'den bir arkadaş tavsiyesi geldi.





Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Mavi Kart uygulaması sayesinde Trabzonspor'a transfer olması durumunda yabancı statüsünde yer almayacak olan Samorodov'un, Trabzonspor'un yanı sıra İtalya, Avusturya ve Rusya'dan kulüplerle anıldığı belirtiliyor.

Aktobe takımında forma 21 yaşındaki giyen genç oyuncuya, takım arkadaşı Filipovic'den tavsiye geldi.

Hırvat sağ kanat oyuncusu, Samorodov'a, Rus takımlarından gelen teklifleri dikkate almaması ve Avrupa'ya gitmesi gerektiği konusunda önerilerde bulundu.

Filipovic, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Max'in oyuncu olarak gelişmesi için Avrupa'ya taşınması gerekiyor. Kendisiyle konuştum ve Avrupa'ya gitmesini, Rusya'dan gelen teklifleri dikkate almamasını tavsiye ettim. Nereye gideceğini zaman gösterecek."

21 yaşındaki Maksim Samorodov, özellikle Trabzonspor'a Umut Bozok'un ayrılığının ardından santrafor bölgesine potansiyel bir takviye olarak görülüyor.


Bu noktada tranfser sürecinde de yabancı kotasının dolu olması nedeniyle mavi kartlı veya yerli oyuncuların öne çıkabileceği belirtiliyor.

Santrafor, sağ kanat ve sol kanatta görev yapabilen genç yetenek, Aktobe takımında geçen sezon 30 maçta 7 gol atmış ve 5 asist yapmıştı.

HABER: İSMAİL DÜZGÜN

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap