SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'un sermaye artırımına SPK'dan onay

Trabzonspor'un sermaye artırımına SPK'dan onay

26 Ocak 2024 Cuma - 12:01




Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'nin 1 milyar 500 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımına onay verdi.





Trabzonspor, finansal yapılarını güçlendirmek adına önemli bir adım attı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'nin 1 milyar 500 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımına onay verdi.

Bu hamleyle, kulübün mevcut sermayesi 1 milyar TL'den, toplamda 2.5 milyar TL'ye yükseltildi. Trabzonspor tarafından yapılan açıklamada, şirketin kayıtlı sermaye tavanının 2.5 milyar TL olarak belirlendiği ve bu artışın tamamının nakden karşılanacağı ifade edildi. Sermaye artırımı işlemleri, SPK'nın 25 Ocak 2024 tarihli haftalık bülteninde duyuruldu.

Bu stratejik finansal hareket, özellikle UEFA Finansal Fair Play kurallarına uyum sağlama konusunda Trabzonspor için kritik bir adım olarak görülüyor. Kulübün, bu sermaye artırımından yaklaşık 750 milyon TL kazanç sağlaması hedefleniyor. Bu gelişme, Trabzonspor'un uzun vadeli finansal sürdürülebilirliğini ve rekabet gücünü artıracak önemli bir kilometre taşı olarak değerlendiriliyor.

HABER: İSMAİL DÜZGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap