SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'dan 31 Milyon Euro'luk RET! Satmıyoruz!

Trabzonspor'dan 31 Milyon Euro'luk RET! Satmıyoruz!

19 Haziran 2019 Çarşamba - 09:48




Trabzonspor yeni sezon hedefleri doğrultusunda yıldız oyuncularını elinde tutmaya karar verdi.





Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayan Trabzonspor büyük bir geliri elinin tersiyle itti.

Bordo mavili kulübün Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gelen teklifi resmen açıklarken UEFA'ya rağmen de neden reddettiklerini de ifade etti. İşte Trabzonspor'a para yağdıracak ancak reddedilen transfer teklifinin ayrıntıları:

Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle altyapıya ve maliyeti düşük yabancı oyunculara yönelen bordo mavililer başarılı bir sezon geçirerek ligi 4. sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi'ne gitme hakkını elde etti.

Karadeniz ekibinde en fazla öne çıkan futbolcular ise takımın altyapıdan yetişen yıldızları Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı oldu.

İki futbolcuyu bir çok Avrupa kulübü yakından takip ederken bordo mavili kulübe gelen transfer teklifleri de oldu.


Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı dışında geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla parmak ısırtan bir başkan isim de İsrail ekibi Beer Sheva'dan 1,1 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Anthony Nwakaeme oldu.

30 yaşındaki Nijeryalı futbolcu oynadığı 31 maçta 11 gol, 11 asist ile Trabzonspor'un başarısında önemli pay sahibi oldu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "1 milyon Euro'ya aldığımız Anthony Nwakaeme için kulübe gelen 4 milyon Euro'luk teklifi reddettik" diye konuştu.

Böylelikle Trabzonspor, Yusuf Yazıcı için gelen 12 milyon Euro, Abdülkadir Ömür için gelen 15 milyon Euro ve Nwakaeme için gelen 4 milyon Euro'luk teklifi elinin tersiyle iterek, 31 milyon Euro (204 milyon TL) gelirden vazgeçti.

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür için gelen transfer tekliflerine değinen Başkan Ağaoğlu, "Bizim oyuncularımıza sadece para gözüyle bakmak yapabilecek hataların en büyüğü olur. O irtifayı hiçbir para ile ölçemezsiniz. Monaco ve Lille'den gelen teklifler için dedim ki, kulübün borcu 160 milyon Euro'yu getirip tamamını koysanız dahi bu sene oyuncularımı satmayı düşünmüyorum. Bu oyuncular Türkiye'nin en değerli iki oyuncusu mu? Sizin yapacağınız teklifler 8, 9, 10, 15 gibi rakamlarla gelen tekliflere değer verirsem, şehrimize kulübüme ihanet etmiş olurum. Ülke ekonomisine ihanet etmiş olurum.Ülkenin 2 pırlantasını almak için buradasınız, o zaman masaya geldiğiniz de pırlantanın gerçek değeriyle masaya geleceksiniz o da inşallah önümüzdeki sene, Yusuf ve Abdülkadir sadece para olarak değil ülkeyi Trabzonspor'u temsil edecekler.Arkalarından gelen arkadaşlarının kardeşlerinin önünü açan insanlar olacak. Asla sıradan bir oyuncu transferi gibi yurt dışına göndermek istemiyoruz. En iyi yere en iyi parayla gidecek" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap