SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor değerleriyle büyüktür

Trabzonspor değerleriyle büyüktür

24 Nisan 2022 Pazar - 17:29




Camianın önemli isimleri Meydan Park’ta asılan pankartla ilgili görüşlerini paylaştı. “Değerlerimizi unutmayalım” diyen bu isimler pankarta Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın yer almamasının, kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Aynı isimler, “Misyonumuz yeni nesle Trabzonspor’un önemli değerlerini öğretmek olmalı” dediler.





AHMET KAYA (CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ)

Önceki gün Meydan'da bir binaya Trabzon’umuzun ve Trabzonspor’umuzun değerlerinin de resmedildiği 350 metre karelik dev bir afiş asıldı. Gerçekten güzel bir çalışma. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Fakat afişe bakınca Trabzonspor’umuzda büyük emekleri ve hizmetleri olan birçok değerimize afişte yer verilmemesine de ayrıca üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum. Özellikle önceki başkanlarımızdan Mehmet Ali Yılmaz, Ali Osman Ulusoy, Ahmet Celal Ataman, Atay Aktuğ, Bekir Suat Oyman gibi değerli isimlerin olmaması gerçekten önemli ve büyük bir eksikliktir. Mehmet Ali Yılmaz Başkanımız, Trabzonspor'umuza 3 dönem başkanlık yapmıştır. Kulübümüze çok değerli hizmetleri olmuştur. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri gibi çok değerli bir tesisi kulübümüze kazandırmıştır. Şampiyonluk kazandırmıştır, kupalar kazandırmıştır. Kulübümüzün Marka değerine  değer katmıştır. Umuyorum ki afişte yapılan eksiklik düzeltilecek, bu önemli değerlerimiz de gönüllerde olduğu gibi o afişte de en güzel şekilde yer alacaktır.

HÜSEYİN ÖRS (İYİ PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ)

 Şehrin meydanına asılan dev pankartla ile ilgili eleştiriler bana da ulaştı. Doğrudur. Şampiyonluk hasreti ve heyecanı ile yapılan bu pankartta başta Onursal Başkanımız olmak üzere eksik isimlerin olduğu, konusunda ben de aynı düşüncedeyim ve bu düzeltilebilir diye düşünüyorum. Bu noktada şuna dikkat etmeliyiz, bu kulübe emeği geçen değerli büyüklerimiz var; yok zamanlarda varını yoğunu bu kulüp için ortaya koyan, tesisler kazandıran, kurumsal kazanımlarda katkılarda bulunan başkanlarımız, idarecilerimiz, teknik adamlarımızı unutmamalıyız.

AZMİ KUVVETLİ (İYİ PARTİ İL BAŞKANI)

Trabzonspor’umuzun kararlı bir şekilde sürdürdüğü şampiyonluk mücadelesinde bundan sonraki süreçlerde şehirde yapılacak görsel ve yazılı çalışmalarda, Trabzonspor'a emek vermiş, büyük başarılara imza atmış Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz ve Kurucu Başkanımız Ali Osman Ulusoy gibi değerlerin de gerektiği şekilde anılması temennimizdir.

HAYRETTİN HACISALİHOĞLU (TRABZONSPOR ESKİ ASBAŞKANI)

 Trabzonspor değerleriyle büyük bir kulüptür. Bu değerlerin başında da geçmişte bu kulübe hizmet veren insanlara olan vefa ve saygı gelmelidir. Asılan afiş, gerçekten çok manidar. Böyle bir işe girişen insanlar, önce değerlerini bilmeli, ona göre de bu işe soyunmalıdır. Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın olmadığı bir afiş kabul görmez. 2010-2011 sezonunu şampiyonu biz değil miyiz? Hani o takımı şampiyon yapan teknik direktör? Hami bu kulübün kurucu üyeleri Ali Osman Ulusoy’un Rıfat Dedeoğlu’nun olmadığı bir afiş kabul görmez. Trabzon’un en önemli özelliği değerlerine saygı ve vefa göstermesi olmalı. Bilmeyenlere de bunu biz büyükler öğretmeliyiz.

SADİ TEKELİOĞLU (TEKNİK DİREKTÖR)

O pankartı asan, astıranlar, fikir verenler veya vermeyenler Trabzonspor tarihini yok saymıştır. Trabzonspor tarihinde çok önemli ve değerli başkanlar olmuştur. Hepsinin camiaya önemli hizmetleri olmuştur. Şampiyon yapsın ya da yapmasın hepsine saygı duymak lazım. Trabzonspor’un bu sayılı başkanları içerisinde tek bir tane Onursal Başkan vardır. Onursal Başkan unvanını Mehmet Ali Yılmaz’a genel kurul kararıyla ve o günkü oylamaya katılan bütün delegelerin oyuyla verilmiştir. Bu unvanı da hak etmiştir. O yıllarda dönem dönem değişik şehirlerde değişik otellerde rehin kalan takımımızı o sıkıntılardan kurtarmıştır.  Geldiği dönem itibariyle kulübe tesis kazandırmış. Son şampiyonluk 2010-2011 saymaz isek 83-84 yıllarında Mehmet Ali Yılmaz o dönemindedir.  Türkiye’nin en önemli oyuncuları Ünal Karaman, Osman Denizci ve daha sonraki yıllarda gol kralı olan Tanju Çolak’ı Trabzonspor’a kendi cebinde vermiş olduğu parayla kazandırdı. Bu arkadaşlarımız yanlış yapmışlardı. Yanlışım ötesine de başkanlar arasında ayrımcılık yapılmıştır. Ahmet Suat hoca ve Özkan hocaya kimsenin söz söylemeye hakkı yoktur. Onlar o resmi hak ettiği gibi diğer bütün başkanlarda o resmi hak etmiştir. Hele hele de Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ı tesisleşmenin mimarını unutmak büyük hatadır.

OLCAY SARAL (OFSPOR BAŞKANI)

Her taraftar kendi gönlünde yatan kahramanları resmedebilir, ancak Trabzonspor’u yaratan kahramanlar bayraklara sığmaz. Başta Onursal Başkanımızı Mehmet Ali Yılmaz olmak üzere, tüm başkanların orada olması gerekirdi.

HÜSNÜ ÖZBAK (G.BİRLİĞİ BAŞKANI)

Yapılan hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu resmen bir terbiyesizliktir. Madem bu kulübün tarihini bilmiyorsun, değerlerini tanımıyorsun, bilenlerin yanına gel, sana yol göstersin. Hele ki böyle anlamlı dediğimiz bir afişte, tüm önemli değerlerin yer alması gerekirdi anca kulübün Onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın olmaması hiçbir şekilde kabul edilemez.

LEMİ ÇELİK (SPOR YORUMCUSU)

Meydan’a asılan bu afiş için niyet iyi olabilir ancak uygulama çok yanlış ve eksiklerle dolu. Böyle bir afişte, kulübün Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yer almaması asla kabul görmez. Mehmet Ali Yılmaz Trabzonspor’u 4’üncü büyük yapan başkandır. Kulübe Avrupai tesisleri yapan isimdir. O afişte ayrıca Şenol Güneş olmalıydı. Bu kulüp adına 400 gol atan Hami Mandıralı olmalıydı. Atay Aktuğ, Faruk Özak olmalıydı. Geçmişimizi asla unutmamalıyız. Belli ki bunu asanlar geçmişlerini fazla bilmiyor.

ENGİN ÇINAR (SPOR YORUMCUSU)

Trabzonspor’un şampiyonluğu elbette çok önemlidir. Nitekim tarihinde birçok başarı kazanmış bir camianın geçmişte bu kulübe büyük hizmetler vermiş Kulüp Başkanları, Teknik Direktörler ve oyuncuları vefasızlık etmemeleri gerekiyor. Trabzonspor’un son şampiyonluğun baş mimarı ve Türkiye’de en önemli spor tesislerinde birini Trabzon’a kazandırmış sayın Mehmet Ali Yılmaz’ın o afiş içerisinde olması büyük ayıp ve terbiyesizliktir. Bu Trabzonspor tarihini yok saymaktır.

TEVFİK FİKRET KAYNAR (SPOR YORUMCUSU)

Trabzonspor taraftarları bu tarz organizasyonlarında tarihe dönüp bir bakması gerekiyor. Bu kulübe büyük hizmetler etmiş bu takımın çağ atlamasına vesilen olan Mehmet Ali Yılmaz beyin olmaması büyük eksiklik. Trabzonspor’un bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan efsane başkanların bu tarz afişlerde onore edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu vesileyle Karadeniz Gazetesi’nin 43’üncü yılını kutlarım.

AFFETMEZ GRUBU BAŞKANI PAŞA ERBAŞ

Trabzonspor’u bugünlere getiren önemli değerlerimiz var. Kurucularımız, Onursal Başkanımız, bize tarihi başarıları getiren şampiyonluklar kazandıran efsane futbolcularımız. Şampiyonluğa gidiyoruz, mutluyuz, birlik ve beraberlik içindeyiz. Biranda böyle bir afiş asılıyor canımızı sıkıyor. Hani orada bu kulübü Türkiye’nin 4’üncü büyüğü yapan, borçları tek kalemde silen, tesisler kazandıran Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz? Hani orada, şampiyonluk kupalarını kaldıran Şenol Güneş, Ali Kemal Denizci, Necati Özçağlayan, Turgay Semercioğlu? Bu başarıları onlar getirmedi mi? Madem tarihini bilmiyorsunuz ya gelin bize danışın, ya da böyle eksik işler yapmayın.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap