SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu sezonu kapatıyor!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu sezonu kapatıyor!

24 Haziran 2020 Çarşamba - 11:16




Alanyaspor-Trabzonspor maçından sonra yaşanan rezaletle ilgili TFF gözlemcileri Candemir Özdemir, Hakan Civa ve Levent Akyeri’nin raporları PFDK’ya ulaştı.





Maç sonunda saha içinde görevli TFF gözlemcisi Özdemir’in verdiği raporla gelen ilk bilgilere göre Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, PFDK’nın 36’ncı maddesinde yer alan “Sportmenliğe aykırı hareket”ten Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Aynı bilgilere göre Ağaoğlu’nun 36’ıncı maddede yer alan (2) ya da (3) fıkrasından değil (1) fıkrasından ceza uygulanacağı öğrenildi.

Yine gelen bilgilere göre Ağaoğlu’na (1) fıkranın en yüksek oranında ceza uygulanmasının tavsiye edildi. Bu durumda Ağaoğlu’nun 60 gün ceza alarak sezonu kapatması gündeme gelecek. Ayrıca kendisine 130 bin TL ceza kesilmesi de gündeme gelecek. Ancak karşıt görüşler, Ağaoğlu’nun bu sezon benzeri bir ceza almadığı için 21 gün hak mahrumiyeti ver 20 bin cezadan fazla almayacağı yönünde.

Madde 36 -Sportmenliğe aykırı hareket

(1) Sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla TFF’nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren,


(b) Yöneticilere 21 ila 60 gün arasında hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 25.000.-TL’den 130.000.-TL’ye kadar,

(ç) Kulüplere ise Süper Lig için 40.000.-TL’den 200.000.-TL’ye kadar.

Beğendim
5
Sevdim
4
Beğenmedim
19
Üzgün
1
İnanılmaz
5

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap