SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor bankalara 1 Milyar TL faiz ödeyecek!

Trabzonspor bankalara 1 Milyar TL faiz ödeyecek!

Karadeniz Özel

02 Temmuz 2019 Salı - 10:52




Bordo-Mavili camianın merak ettiği sorunun yanıtını yine Karadeniz veriyor. Borçlarını bankalar ile yapılandıran Trabzonspor, 5 yıl içinde toplam 2 milyar 100 milyon TL ödeme yapacak. Bunun yaklaşık 1 milyar TL’si faiz olacak…





Karadeniz Gazete / Özel // Trabzonspor, 28 Haziran Cuma günü KAP’a yaptığı açıklamayla 1 milyar 88 milyon TL olan borcunu bankalara yapılandırdığını bildirdi. Bordo-Mavili kulüp, konuyla ilgili resmi siteden, “Şirketimiz, Aktif Bank, Halkbank, Denizbank ve Ziraat Bankasından oluşan konsorsiyum ile mevcut finansal borçlarımızı 2 yılı anapara ödemesiz olmak üzere 5 yıl vade ile yapılandırmıştır” açıklaması yaptı. 

Ancak yapılan açıklamada, toplam ödenecek paranın ne kadar olduğu bildirilmedi. Bu durum taraftar ve camianın merakını daha da artırdı. Herkes birbirine, “Trabzonspor 5 yıl sonra toplam ne kadar para ödeyecek?” sorularını sormaya başladı. Camianın bu çok merak ettiği soruyu biz de Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan’a yönelttik. Doğan, “Biz gerekeni yaptık. Bu konuda SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) gereken açıklamayı yapacak” yanıtı verdi. 

En yetkili isimlerden de yanıt bulamayınca kendi istihbaratımızı kullanıp borç konusunda araştırmalar yaptık. Aldığımız bilgilere göre, Trabzonspor, 5 yıl için toplam 2 milyar 100 milyon TL ödeme yapacak. Yani 5 yıl sonunda yaklaşık 1 milyar TL’ye yakın faiz ödenecek. İlk 2 yıl ana para ödenmeyecek. Yalnızca faiz için ödeme yapılacak. Sonraki 3 yılda ise her yıl eşit taksitlerle olmak üzere 3 ayda bir ödeme yapılacak. Toplam 12 taksit sonunda ise borçlar bitmiş olacak. 

TRABZONSPOR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN

HİBE Mİ YAPTI? BORCU CEBİNDEN Mİ ÖDEDİ?

Öte yandan Trabzonspor’un borçlarının yapılandırılmasıyla ilgile son günlerde bazı siyasilerin adının ön plana çıkarılması özellikle de Bakan Berat Albayrak’ın ‘Trabzonspor’u kurtaran adam’ olarak gösterilmesi Bordo-Mavili taraftarların tepkisini çekti. Bu durumu sert sözlerle eleştiren taraftarlar, “Trabzonspor siyaset üstü bir kulüptür. Kimse kendini kurtarma adına bizim takımımızı kullanmaya çalışmasın. Bahsi geçen bakan bu parayı cebinden mi ödedi? Ya da bu parayı kulübe hibe mi etti? Borç yine Trabzonspor’un borcu. Ödeyecek olan ise kulübümüz ve bizleriz. Tribünleri dolduracağız. Kombine alacağız. Formaları kapış kapış yapacağız. Kulübümüze sahip çıkacağız” dediler.

Beğendim
4
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap