SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor 200 milyon lirayı denkleştirdi

Trabzonspor 200 milyon lirayı denkleştirdi

29 Mayıs 2022 Pazar - 11:38




Trabzon’un ve Trabzonspor’un perde arkasında yaşananları sizler için derledik





TRABZONSPOR 200 MİLYON TL’Yİ DENKLEŞTİRDİ

Türk futbolunun en önemli sıkıntısının finansal istikrar olduğunu bilmeyen yoktur. 4 yıl önce Türk futbolunda 14 milyar TL’yi aşan futbol kulüplerinin borçlarını daha sağlıklı bir ortama kavuşturma amacıyla Bankalar Birliği anlaşması imzalanmıştı.

Trabzonspor Kulübü ise ilk imzayı atarak bu işte öncü olmuştu. Ancak daha sonra dünyada çok ekstrem durumlar yaşanmaya başladı.

Gelirler düştü, saha gelirleri azaldı, döviz kuru nedeniyle maliyet arttı, tüm dünyada faiz maliyetleri arttı. Trabzonspor kredi kullanmasa bile her yıl 200 milyon TL fazla ödemek zorunda.

Üstüne bir de transfer yapmak zorunda…


Bu anlaşma ilk etapta 5 yıl, daha sonra 2+7 olarak revize edildi.
Söz konusu anlaşmanın faiz ödemeleri bu sene başlıyor. Kulislerden edindiğimiz bilgilere göre Trabzonspor Kulübü ilk faiz ödemesi olan 200 milyon TL’yi  (11.414.000 Euro) büyük oranda denkleştirmiş durumda.

Asbaşkan Ertuğrul Doğan önderliğinde finansal operasyonlar gerçekleştiren Trabzonspor edebildiğince gelir elde etmek istiyor.

Şampiyonluk yaşayan, Şampiyonalar Ligi’ne gitme ihtimali oldukça yüksek olan Trabzonspor’da  kulüp yetkilileri bu konuda bu sezon özellikle sorun yaşayacağını düşünmüyor.

Ayrıca tüm kulüplere örnek olacak olacak bir olay daha geçtiğimiz gün yaşandı, Trabzonspor geçmişe dönük tüm vergi borçlarını ödemiş durumda.

Kısa zaman içerisinde gerekli bildirimlerle birlikte ödemeler yapılacak.

Kaynak:61 saat


Beğendim
3
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap