SON DAKİKA
SON DAKİKA


İsteyen ve Hak Eden Kazandı
18.09.2023

Sezona çok sıkıntılı başlayan Trabzonspor ile son 24 maçta 20 galibiyet, 4 beraberlik alan Beşiktaş karşı karşıya geldi. Bu istatistiklere göre Beşiktaş'ın favori gösterildiği müsabakada değişen kadrosu ve anlayışı ile Trabzonspor haklı bir galibiyet aldı. Trabzonspor, bana göre bilinçli olarak ilk 15-20 dakikada topu Beşiktaş'a bırakıp topun arkasında kalarak rakibi anlamaya çalıştı. Yapılan analizlerin bu 20 dakikalık süreçte neler getirebileceğinin hesabı yapıldı. Ve ilk 20 dakikalık süreçten sonra maçın sonuna kadar oyuna ağırlığını koyan, isteyen ve istemenin de ötesinde hak eden Trabzonspor'du. Olumsuz sonuçlardan sonra gelen baskı üzerine yönetim doğru hareket ederek doğru futbolcular transfer etti. Ve böylece milli takım arasından önceki Trabzonspor'a göre çok farklı bir Trabzonspor ortaya çıktı. Özellikle Mendy'nin ve Baniya'nın performansları inanılmazdı. Baniya savunmaya, Mendy de orta sahaya çok güç kattı. Böyle olunca da hem rakibin direnci kırıldı hem de Trabzonspor pozisyon ve pozisyonlar bulmaya başladı. Nitekim 3 golün yanı sıra direkten dönen ve kaçan net pozisyonlar vardı.

Ayrıca Baniya konusunda yönetimi kutlamak lazım. Oyuncunun Türk statüsünde oynaması da büyük avantajdır. Yenilenen anlayışı ve kadrosu ile Trabzonspor için ligin yeni başladığını düşünüyorum. Trabzonspor oyun anlayışını biraz daha geliştirip ölü topları kullandığı gibi kenar oyuncularını da iyi kullanırsa sözün özü Onuachu'ya hem kenarlardan hem de duran toplardan gelen toplarla çok pozisyon bulup çok gol atacağı görülecektir. Ayrıca yenilenen kadrosu ile hem fizik olarak üstün hem oyunda fizik gücünü kullabilecek bir Trabzonspor, ligde var olacaktır. Bugünkü Beşiktaş maçında alınan sonuç, oynanan futbol, verilen mücadele Trabzonspor'un yeniden lige ortak olmasıyla devam edecektir.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap