SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Karaman; 'Rakipten değil kendimizden korkuyoruz!'

Karaman; 'Rakipten değil kendimizden korkuyoruz!'

25 Ekim 2018 Perşembe - 09:45




Karaman; “Hangi takımın ne oynadığı hiç önemli değil, aslolan bizim oyun karakterimizin, takımımızın sahada nasıl vücut bulduğudur... İşini ciddi yapa





Teknik direktör Ünal Karaman, takımın son durumu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde idman öncesi basın mensuplarına konuşan 52 yaşındaki hoca, "Şartlar ne olursa olsun bizler işini profesyonelce yapan insanlarız. Dolayısıyla hiç kimsenin milli ara oldu diye konsantrasyonunu bozmaya hakkı ve şansı yok. Erzurum maçındaki performanstan ben de memnun değilim. Kötü oynadık. Milli takımlara 9 oyuncu gönderdik. Milli takıma giden oyuncu, 'Hocam ayaklarımı kaldıramıyorum, çok yorgun hissediyorum kendimi' derse ne diyebilirim. Çözemediğimiz bazı noktalar var. Bu dağılmadan biz de müzdaribiz. Benim de beklentilerim, kırgınlıklarım oluyor" ifadelerini kullandı.

YERLi VE MiLLi ANLAYIŞ

KULÜBÜN yapı olarak kendisini bulması gerektiğini belirten Karaman şöyle devam etti: "Trabzonspor'un başkanlık kurulu, teknik kadrosu, futbolcusu yılların deneyiminden geçerek oluşmalı. Takım bir bütündür, başkanı, teknik kadrosu, basını bir bütündür. Hele ki bu şehir Trabzon'sa... Kılı kırk yararak oluşturmalı. Ben yarın olmayabilirim ama bu anlayış sürmeli. Trabzon'u, şehri düşünen bir anlayış. Hoyratça davranan değil, daha yerli ve milli bir düşünceyle ciddi bir planlamanın içinde olan bir Trabzon gerçekle örtüşür. Hangi takımın ne oynadığı hiç önemli değil, aslolan bizim oyun karakterimizin, takımımızın saha içinde nasıl vücut bulduğudur. İşini ciddi yapan muzaffer olur. Rakiplerden korkumuz yok, endişemiz kendimiz."

LİGDE istatistiklerde ön plana çıkan takımların başlarında geldiklerini anlatan Karaman, "Son maçı katmadığımız anda belki de ligin en iyi oynayan takımlarından biriyiz. En çok isabetli, en çok dikine pas yapan takımız. Bu gerçekleri yok sayamam ki bir an her şey bitmiş, Nuh Tufanı kopmuş... Ortalık facia... Nerelerden geldiğimiz unutuluyor. Ben gerçekleri bilirim, ben gerçeklerle yüzleşirim. Ben geldiğim noktayı bilirim. Kendimizi Kafdağı'na çıkartmayız" diye konuştu. Galatasaray galibiyetinden sonra telefonuna 750 övgü dolu mesaj geldiğini dile getiren Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllarca kullandığım telefonumu kapattım ve hiç açmadım. Ayaklarım yere bassın kibre düşmeyeyim diye. Biz futbolun gerçeğini de biliyoruz. Herkes gerçeklerle yüzleşsin."

YERE SAĞLAM BASAN TAKIM

KARAMAN, zamana ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, "En çok ikili mücadeleye girmeye çalışan takım biziz. Ama en kötü istatistik çıkartan da biziz. 30 yaş üstü tecrübeye ulaşmış bir kadroyu ikili mücadelelerde sert, agresif oyunu benimsetmekte zorlanabilirsiniz. Haddimizi bilerek gideceğimiz noktaya en az hasarla ulaşmalıyız. Güç birliği oluşursa Trabzonspor gerçekleri ile daha çok örtüşür, zaman içinde ayakları yere daha sağlam basan bir Trabzonspor oluruz" dedi.

GÖZLERiNE BAKAMIYORUM

TARAFTARA 3 puan veremedikleri için üzüldüklerini anlatan Karaman şunları söyledi: "Ben burada personelimden çay isterken gözünün içine bakamıyorum, onun utancını yaşıyorum. Milli arada yorgunluk yaşadık, zihinsel yorgunluk olarak ona bazı şeyler ilave ettik. Dolayısıyla bu ne ilk ne de son kayıp olacak. Şehrimize iyi hizmet etmek, iyi temsil etmek çabası içerisindeyiz. Bu da gücümüzün yetebildiği ana kadar. Yetemediği nokta içerisinde zaten mutlak sonu biliyorsunuz."

YUSUF GiRDiKTEN SONRA 3 TOP KAYBETTi

YUSUF Yazıcı'nın Erzurum maçında 89'uncu dakikada girmesi ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Karaman, şöyle konuştu: "Oyuncu üzerinden yapılan her türlü eleştiriye saygı duyuyorum. Ama ben devrede iki oyuncu değiştirmişsem, saha içinde iki oyuncumun ufak tefek ağrıları varsa 70'inci dakikada 3'üncü değişikliği hakkını kullanmazsınız. Çünkü ben öyle dirençli bir takıma karşı son 15-20 dakika 10 kişi oynamayı göze alamadım. Ayrıca o insanların gördüğünü ben de görebiliyorum. Yusuf'un girdiği anda üç top kaybı üst üste yapacağı yerde belki 3 tane isabetli şutla sonuç üretebilir tarzda bir beklenti içerisinde olduğumu hatırlatmak istiyorum..


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap