SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Gidecek denilen Eddie Newton'dan Trabzonspor'a tarihi transfer

Gidecek denilen Eddie Newton'dan Trabzonspor'a tarihi transfer

22 Ekim 2020 Perşembe - 12:01




Trabzonspor'da gönderileceği konuşulan Eddie Newton'ın Chelsea'nin çığır açan spor bilimi uzmanlarından Malcom Harkness’ı bordo mavililere getirmeye hazırlandığı iddia edildi.





Trabzonspor’un teknik direktörü Eddie Newton’ı kovacağını iddia ederken, İngiltere’den sürpriz bir haber geldi… Newton’ın, Chelsea'nin çığır açan spor bilimi uzmanlarından Malcom Harkness’ı Trabzonspor’a gelmeye ikna ettiğini yazdı.

Daha önce Steve Greaves'i asistanı olarak atayan Newton’ın, Harkness’ı a takım sporları bilimcisi olarak teknik kadrosuna kattığı belirtildi.

Chelsea’de geçirdiği süre boyunca, Microsoft ile bir ortaklığın yardımıyla performans verileri ışığında yaptığı öncü çalışmaların merkezinde yer alan Harkness’ın bu yöntemlerin bazılarını Trabzonspor’a taşıdığı ortaya çıktı.

Harkness, Trabzonspor’a Microsoft'un Power BI sisteminin kullanılarak oluşturduğu, bireyselleştirilmiş veriler ve analizlerde kişiselleştirilmiş eğitim ve rehabilitasyon seanslarını getirdi.

GPS'in yanı sıra Harkness, kalp atış hızı izlemeyi de kullanıyor. Trabzonspor’da termografi sistemini deniyor.


Harkness, ''Araştırmalar, bunun potansiyel kas yaralanmalarını, meydana gelmeden önce yakalayabileceğini öne sürdü. Şimdiye kadar gördüklerimiz bizi cesaretlendirdi. Bir oyuncu sağ dörtlünün sıkı olduğunu söylüyorsa, bunu görebilirsiniz. Oysa RPE (Algılanan Egzersiz Oranı) raporları çok öznel ve belirsiz olabilir'' dedi.

Beğendim
50
Sevdim
22
Beğenmedim
8
Üzgün
5
İnanılmaz
7

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap