SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > CAS duruşmasında neler yaşandı?

CAS duruşmasında neler yaşandı?

18 Mart 2019 Pazartesi - 11:27




Bordo-Mavili kulüp yönetimi CAS duruşmasından umutlu





DURUŞMADA 3 HAKİM YER ALDI

Trabzonspor'un CAS duruşmasının ardından 3 koca gün geçti. Peki İsviçre’nin Lozan kentinde gerçekleştirilen bu hak arayışında neler yaşandı? Çok merak edilen toplantının tüm detaylarını Karadeniz farkıyla okuyacaksınız. İşte yaklaşık 8 saat süren duruşmanın hikayesi: Ahmet Ağaoğlu yönetimindeki bordo-mavili heyet büyük bir güvenle salona girdi. Duruşmada 3 hakim yer aldı. Bunlardan İtalyan olanı ve aynı zamanda CAS hakimi Luigi Fumagalli oturumu yönetti.

ZAMAN ZAMAN TANSİYON YÜKSELDİ

Trabzonspor'u mahkemede temsil eden ikinci hakim İngiliz Philippe Sands oldu. İsviçreli hakim Patrick Lafranchi ise FIFA, TFF ve Fenerbahçe’yi temsil etti. Trabzonspor’un savunmasını avukat Erdem Egemen ve İsviçreli avukatlar yaptı. Çok iyi İngilizce ve Fransızca bilen Erdem Egemen müthiş bir açılış konuşması yaptı. Özellikle FIFA’ya ‘Bir turnuvada bilet satıp parasını bankada mı tutuyorsunuz?’ sorusu tansiyonu yükseltirken, FIFA hakimi Patrick Lafranchi köşeye sıkıştı.

ŞAMPİYONLUK INTER’E VERİLDİ


Duruşmanın en can alıcı anekdotu ise yine Trabzonspor avukatlarının ‘Biz kendimizi savunmuyoruz, hakkımız olanı istiyoruz’ çıkışı oldu. FIFA hakimi, ‘Kupanın Fenerbahçe’den alınmasıyla ilgili usul yok’ yanıtını verdi. Bu sözlerin hemen sonrasında devreye oturumu yöneten CAS hakimi Luigi Fumagalli girdi: ‘Nasıl yok? 2006 yılında İtalya’da Juventus ve Milan şike yaptıkları için küme düşürüldü. Şampiyonluk kupası 1 yıl sonra İnter’e verildi.’

ADALETSİZLİKLER ORADA YAZIYOR

Salon bir anda buz kesti. Bu arada FIFA hakimi, Trabzonspor’un da şike yaptığını öne sürüp, ‘TFF’ye itiraz etmediniz. Zaten o dönem TFF sizi tedbir amaçlı Şampiyonlar Ligi’ne gönderdi. Fenerbahçe de 2 yıl turnuvalara alınmadı. Eğer ceza deniyorsa gereken yapıldı’ karşılığını verdi. Bunun üzerine devreye giden Erdem Egemen elindeki dosyaları CAS hakimine uzatıp, ‘Orada tüm yaşanan adaletsizlikler yazıyor’ dedi. FIFA hakimi daha da ileri gidip, ‘Fenerbahçe bu işte mağdur takım’ dedi.

BUNDAN SONRA NELER OLUR?

Patrick Lafranchi, Fenerbahçe otobüsünün saldırıya bile uğradığını söyleyerek Sürmene’deki olayı gündeme getirdi. Duruşma biterken Trabzonspor cephesi son derece inançlı ve güven doluydu. Burada kilit isim CAS hakimi (Baş hakem) Luigi Fumagalli. Onun vereceği oy duruşmanın sonucunu belirleyecek. Bordo-mavili kurmaylar kararın 2-1 lehlerine olacağından son derece emin. Bundan sonrası daha da önemli. Çünkü karar Trabzonspor lehine çıkarsa, CAS, FIFA’yı uyaracak...


TÜRKİYE’YE AĞIR CEZALAR GELEBİLİR

‘Gerkeni yap’ diyecek. Bu durumda ise TFF’nin yapacağı tek şey 8 yıl önce yapmadığını gerçekleştirip adaleti sağlamak. TFF bunu yapmazsa, Türkiye, hem milli takımlar düzeyinde turnuvalara alınmayacak hem de takımlarımız Avrupa kupalarına katılamayacak. Böyle bir olasılıkta A Milli Takım ve lig takımlarımızın yaklaşık 5 yıl turnuvalarda yer alamayacakları öne sürülüyor. Böyle bir olasılıkta ise zaten kötüye giden Türk futbolu iyice yerle bir olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap